• DOLAR 34.212
  • EURO 37.85
  • ALTIN 2913.741
  • ...
BDP Diyarbakır`ı yine gerdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından "Abdullah Öcalan`a Özgürlük ve Kürtlere Statü" adı altında yürüyüş düzenlendi. BDP yine yürüyüşü gerginliğe dönüştürdü. BDP Diyarbakır İl Binasının önünden Koşuyolu Parkı`na kadar yürüyen BDP`liler burada bir açıklama yaptı.
 
"Abdullah Öcalan`a Özgürlük ve Kürtlere Statü" adı altında yapılan yürüyüşte gerginlik çıktı, yapılan basın açıklamasından sonra göstericiler dağılırken, yakın bölgede bulunanlar polise taş atıldı. Yapılan
 
Milletvekilleriyle polis arasında yer yer çıkan tartışmanın ardından Koşuyolu Parkı`na kadar yürüyüş yapıldı, Koşuyolu Parkı`nda bir basın açıklaması düzenlendi.
 
Yapılan basın açıklamasında BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş birer kısa konuşma yaptı.
 
Yapılan basın açıklamasının ardından bir grup genç tarafından polise taş atıldı.
 
Polise atılan taşlar, yoldan geçen araçlara da isabet ederken, araçlar yol istikametlerini değiştirmek zorunda kaldı.
Polisin göstericilere müdahale soncu göstericiler ara sokaklara kaçtı.
 
Çevre esnafı mağdur oldu
Polislere taş atılmasının yanında yoldan geçen araçlara da taş atıldı. Sivil araçlar yol istikametlerini değiştirdi, bunun yanısıra şehir içi araçlarındaki Diyarbakırlılar mağdur olduklarını belirtti. Göstericiler tarafından atılan taşların kimi basın mensuplarına da isabet ettiği görüldü.
(Hüseyin Yalçın/M.Sait Adiyaman - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir