• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Evine giren kar maskeli kişiyi öldüren şahıs beraat etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, "kasten öldürme" ve "öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuksuz yargılanan M.A. ve "öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla tutuklu yargılanan sanık M.U.A. ile taraf avukatları hazır bulundu.

Evine giren kar maskeli şahısı öldüren sanık, M.U.A. ve maktul A.Ö'nün evine girip cop ve muşta ile kendisini dövüp öldürmek istediklerini, yatak odasına kaçtığını ve buradaki silahını alıp can havliyle ateş açtığını savundu.

Sanık M.U.A'nın cezalandırılmasını isteyen M.A, kimseyi öldürme kastı olmadığını iddia ederek, beraatini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık M.U.A'ya "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Heyet, M.A'nın eylemini ise "meşru müdafaa" kapsamında değerlendirerek beraatine hükmetti.

- Olay

İddiaya göre, İngiltere'de ikinci evliliğini yapan M.A, 9 Şubat 2022'de tatilini geçirmek üzere bulunduğu Pınarbaşı ilçesi Gümüşgün Mahallesi Hapishane Caddesi'ndeki evine gelen eşinin yakını M.U.A. ve arkadaşı A.Ö. tarafından cop ve muşta ile darbedilmişti.

Kaçtığı yatak odasından aldığı tabanca ile ateş ederek A.Ö'yü öldüren M.A, hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınıp tutuklanmış, açılan davada tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.

Otomobille kaçan M.U.A. ise Kayseri girişinde polis ekiplerince yakalanıp tutuklanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir