• DOLAR 34.229
  • EURO 37.964
  • ALTIN 2917.564
  • ...
"Paket ile birlik, kardeşlik ve inanç özgürlüğüne açıldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketi ile ilgili açıklama yaptı.

 

Demokrasi paketi ile getirilecek değişikliklerden duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Başkanı Güneştekin, 11 yıldır ülkenin her geçen gün büyümekte ve gelişmekte olduğuna dikkat çekerek, "Siyasi partilere devlet desteği verilmesi için gereken yüzde 7 oranının yüzde 3'e çekilmesi, seçim sisteminin değişecek olması, siyasi partilerin teşkilatlanmasına kolaylık sağlanması demokrasimiz ve siyasi partilerimizin özgürlüğü için çok önemli adımlardır." dedi.

 

Geçen yıl ortaokullarda kaldırılan 'andımız' bu paketle tüm ilkokullarda kaldırıldığını dile getiren Güneştekin, "Bu gelişme farklılıklarımız zenginliğimizdir görüşünün somut karşılığıdır. Bu demokrasi paketinden sonra Türkiye'de hiç kimse dilinden ırkından milletinden renginden inancından ve bunların gereğini yerine getirmekten dolayı ayrımcılığa maruz kalmayacak. Ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik kurulu kuruyoruz. TCK'da nefret suçu kapsamında işlenen suçların cezalarını arttırıyoruz. Köylere eski isimlerini iade ediyoruz" diye kaydetti.

 

Başbakanın açıkladığı kamuda kılık kıyafet serbestîsinin hak ve özgürlüklerin genişletilmesini isteyen tüm vatandaşları sevindireceğini söyleyen Güneştekin, "Yıllardır hor görülen, fiziksel ve psikolojik baskılara maruz kalan başörtülü kadınlarımız kamuda başörtü serbestisi ile sevinç gözyaşları döküyor. Büyük Türkiye'de kadınlarımız tesettürlü veya başı açık hiçbir ayrıma maruz kalmadan hak ettiği yeri alacak. Türkiye'yi daha güzel yarınlar bekliyor. Bin yıl sürecek denen 28 Şubat'ın en derin yarası sarılıyor. Annelerimize, eşlerimize, kızlarımıza, tüm kadınlarımıza hayırlı olsun" şeklinde görüşlerini paylaştı.

 

Pakette yer alan özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünü açması maddesinin devletin eski devlet olmadığını, baskıcı devlet zihniyetinin sona erdiğini göstermesi yönünden önemli olduğunu belirten Başkan Güneştekin, "Demokrasi Paketi yalnız Türkiye'nin değil tüm Dünya'nın merakla beklediği yenilikler getirdi. Şiddete ve silaha son verecek, siyasetin önünü açacak bu maddeler çözüm sürecinde kararlığı göstermektedir. Artık çözüm süreci ile ilgili kimse sürece virgül, nokta, ama vs koymamalıdır. Demokrasi paketini itibarsızlaştırmaya çalışanlar Başbakanımızın sürecin devam ettiği ve başka düzenlemelerin de geleceği açıklamasını görmezden gelmektedirler. Bu demokrasi paketi ilk de son da değildir, günden güne tüm haklar iade edilecek ve yeni haklar tesis edilecektir. Halkımızın desteğiyle Türkiye için durmak yok yola devam diyoruz" sözlerine yer verdi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir