• DOLAR 34.115
  • EURO 38.132
  • ALTIN 2869.273
  • ...
Netanyahu ateşkesi reddetti  SOYKIRIMCI TERÖRİSTTEN  BÜYÜK KATLİAM HAZIRLIĞI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara

İşgalci katillerin elebaşı Binyamin Netanyahu, ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifi sunan HAMAS'ın isteklerini kabul etmenin işgal rejimi için yeni bir kıyıma yol açacağını savunarak, Gazze'nin güneyindeki Refah kentine saldırıya hazırlanması için orduya emir verdiklerini söyledi. Netanyahu, HAMAS'ın ateşkes teklifine ilişkin en büyük destekçileri ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Gazze Şeridi'ndeki işgalci esirlerin ailelerine seslenen Netanyahu, HAMAS'ın taleplerinin "gerçek dışı" olduğunu savunarak, askeri baskıyı sürdürmenin esirleri getirmek için tek seçenek olduğunu, HAMAS'ın taleplerini kabul etmenin esirleri serbest bırakmayacağını, "bilakis yeni bir kıyıma yol açacağını" ileri sürdü. Çete elebaşı Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırıların birkaç ay içinde sonuç vereceğini iddia ederek hedeflerinden dönmeyeceklerini kaydetti.

ORDUYA REFAH KENTİNDE KATLİAM YAPMA EMRİ

HAMAS'a karşı zafere yakın olduklarını Blinken'a aktardığını dile getiren Netanyahu, bu zaferin Orta Doğu'da yansımaları olacağını iddia etti. Netanyahu, Gazze'nin güneyinde 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinli sivilin sığındığı Refah kentine ilişkin de, "israil ordusuna Refah ve merkez kamplarda saldırıya hazırlanması için talimat verdik." diye konuştu. İşgal rejiminin Gazze'ye saldırılarını sonlandırmasının ardından burasının nasıl idare edileceği sorulan Netanyahu, HAMAS'ın "bir kısmı değil bütünüyle ortadan kaldırıldıktan sonra israil ordusu ve güvenlik güçleriyle Gazze'nin sonsuza kadar silahsızlandırıldığından emin olacaklarını" ileri sürdü.

Netanyahu, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinlilere Bayındırlık ve Yardım Ajansı'nın (UNRWA) misyonunun sonlandırılması için süreci başlattıklarını ve Blinken'ı bu konuda bilgilendirdiğini kaydetti. "Kesin zaferle" neyi kastettiği sorulan Netanyahu, HAMAS'ın askeri kapasitesini tamamen ortadan kaldırmaya yaklaştıklarını, "HAMAS'ın Gazze'nin kuzeyinde yeniden hakimiyet sağladığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını" iddia etti.

HAMAS'IN ASKERİ HAKİMİYETİNİ BİTİRME İDDİASI

HAMAS ile karşılıklı esir takasında "herhangi bir taahhütte bulunmadıklarını" vurgulayan Netanyahu, HAMAS'ın bahsettiği esirlerin serbest bırakılması konusunda bir vaatleri olmadığını, müzakerelerin devam ettiğini belirtti. Netanyahu, Gazze'de yönetimi üstlenecek HAMAS veya başka yapılara yakın olmayan sivil bir yönetim üzerinde çalıştıklarını ancak bunun için önce HAMAS'ın "Gazze'deki askeri hakimiyetini bitirmeyi hedeflediklerini" ileri sürdü.

GAZZE'DE 27 BİN 840 KİŞİ KATLEDİLDİ

İşgalci barbarların, halkı zorla aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında katlettiği Filistinlilerin sayısı 130 artarak 27 bin 840'a yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, işgalcilerin Gazze Şeridi'ne 125 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi. İşgal güçlerinin dün son 24 saatte Gazze Şeridi'nde 130 Filistinliyi daha katlettiği ve şehit sayısının 27 bin 840'a yükseldiği aktarıldı. Son saldırılarda 170 kişinin daha yaralandığı Gazze Şeridi'nde toplam yaralı sayısının da 67 bin 317'ye ulaştığı kaydedildi. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, hala enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğunu ancak işgal güçlerinin engellemesi sebebiyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığını vurguladı.  AA

Kızılhaç Başkanı Forbes: GAZZE'DE YAŞANAN FELAKETE DOĞRUDAN TANIK OLDUM

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Başkanı Kate Forbes, Gazze ziyaretine ilişkin, "Burada yaşanan felakete ve vahim koşullara doğrudan tanık oldum." ifadesini kullandı.

Cenevre

Forbes, Gazze ziyaretine ilişkin X sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu. "Bugün Gazze'yi ziyaret ettim, burada yaşanan felaket ve vahim koşullara doğrudan tanık oldum." değerlendirmesini yapan Forbes, gördüklerinin, buradaki Kızılhaç ve Kızılay ekiplerinin korunmaya ihtiyacı olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu kaydetti. Forbes, hayati önem taşıyan insani yardım malzemelerini Gazze'ye ulaştırmak için erişime ihtiyaçları olduğunu belirtti.

"EN SAVUNMASIZ İNSANLARI KORUMALIYIZ"

Yaşanan trajedinin ortasında umudu ve bağlılığı da gördüğüne değinen Forbes, zor koşullardaki Filistin Kızılayı personeli ve gönüllülerinin, Gazze halkına 24 saat boyunca her konuda destek olduğunu bildirdi. Mısır Kızılayının da önemli çalışmalarına tanık olduklarını vurgulayan Forbes, "Ziyaretimden çıkardığım sonuç, bu krizin sadece rakamlarla ilgili olmadığıdır. Bunun, insanlar ve onların onur ile korunma ihtiyaçlarıyla ilgili olduğudur. En savunmasız insanları korumalıyız." ifadelerini kullandı.  AA

Siyonist medya açıkladı: HÜKÜMET YALAN SÖYLÜYOR ÖLEN ASKER SAYISI 13 BİN

Dış Haberler Servisi

İşgal medyası Gazze'de direnişçiler tarafından öldürülen işgalci asker sayısının işgal rejiminin açıkladığının aksine 13 bin civarında olduğunu açıkladı. İşgal rejimi medyası Gazze'de savaşın başlamasından bu yana işgal ordusu saflarındaki kayıpların gerçek sayısının 13 bin civarında olduğunu açıkladı. İşgal medyasına göre 2 bin 830 asker de hastanelerde tedavi görüyor. İşgal ordusunun geçen Aralık ayında bir astsubayın aldığı yaralar nedeniyle öldüğünü duyurmasının ardından, 7 Ekim'den bu yana açıklanan işgalci ölümlerinin sayısının 564'e yükseldiği iddia edilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir