• DOLAR 34.229
  • EURO 37.935
  • ALTIN 2920.899
  • ...
"Bebekler ilk 6 ay boyunca anne sütü ile beslenmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün, 'Emzirme Haftası' dolayısıyla bir yazılı açıklama yaptı. Tözün, açıklamasında bebekleri ve çocukları tüm hastalıklardan korumak için anne sütü ile beslemenin, anne sütünün mükemmel özellikleri nedeni ile vazgeçilmez bir unsur olduğunu vurguladı.

 

Tözün, bebeklerin 6. aydan itibaren ek besinlerle beslenebileceğini ancak, anne sütünün mümkünse 2 yaşına kadar verilmesinin uygun olacağını belirttiği açıklamasında, hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak, Sağlık Bakanlığı tarafından, 1991 yılından beri UNICEF işbirliğinde "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı yürütüldüğünü bildirdi.

 

Anne sütü 2 yaşına kadar verilmelidir
Açıklamasının devamında bebeklerin hayatlarının ilk 6 ayında, sadece anne sütü ile beslenmelerinin yeterli olduğunu vurgulayan Tözün, "Bebeklerin bu dönemde hiçbir ek gıdaya ihtiyaçları yoktur. Ama ülkemizde 0-6 aylık bebeklerin sadece anne sütü ile beslenme oranı ne yazık ki yüzde 20,8'dir. Oysa bebeklerin anne sütü ile beslenmesi kavramının esası, bebeğin doğar doğmaz ve ilk 6 ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmesidir. Ek besinlere 6. aydan itibaren ama yine anne sütü ile beraber başlanabilir. Anne sütü mümkünse 2 yaşına kadar verilmelidir." sözlerine ekledi.

 

İzmir, "Bebek Dostu İl" unvanı kazandı
Ulusal ve uluslararası alanlarda anne sütünün bebek beslenmesi ve sağlığındaki birincil ve vazgeçilmez yeri üzerinde önemle durulduğunu vurgulayan Tözün açıklamasının son bölümünde, "Dünya Emzirme Haftasının 1992 yılından bugüne kadar ülkemizde de kutlanmaktadır. Bu kapsamda İzmir'de "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" yıllardır yürütülmektedir. Program kapsamında İzmir ilimiz, hastaneleri ve 1.Basamak Sağlık kurumlarının verimli çalışmaları sonucunda 2004 yılında "Bebek Dostu İl" unvanı almaya hak kazanmıştır. Bebek dostu il çalışmaları, tüm sağlık kurumlarımız ve personelimizce gönülden, istekle, coşkuyla yürütülmektedir." ifadelerine yer verdi. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir