• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Ensarullah'ın Kızıldeniz'deki operasyonlarıyla Maersk'in kârı yüzde 87 düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şirket yaptığı açıklamada vergi ve amortisman öncesi kârının yıllık bazda 6,54 milyar dolardan 2023'ün son çeyreğinde 839 milyon dolara gerilediğini belirtti.

Geçtiğimiz Aralık ayından bu yana, Maersk ve büyük ticari nakliye şirketleri Kızıldeniz'deki geçişlerini askıya aldılar ve bunun yerine Güney Afrika'nın güneyindeki Ümit Burnu rotasını koydular. Bu durum nihai varış noktalarına ulaşmak için yaklaşık iki hafta ek süre ve daha fazla maliyeti beraberinde getirdi.

Maersk, Kızıldeniz'de devam eden kriz ve büyük miktarda konteyner gemisi arzı nedeniyle 2024 yılındaki kârına ilişkin kötümser beklentiler belirterek, "Vergiler ve amortisman öncesi kârın, 2023'te elde edilen 9,6 milyar dolardan bu yıl 1 milyar ile 6 milyar dolar arasında olmasını bekliyoruz." öngörüsünde bulundu.

Şirket, "Kızıldeniz'deki krizin süresi ve seviyesi konusunda hâlâ büyük bir belirsizlik var, çünkü gösterge aralığı, yılın çeyreğinden bir yıla kadar değişen bir dönemi yansıtıyor." ifadelerini ekledi.

Yemen'deki Ensarullah, füzeler ve insansız hava araçlarıyla, Kızıldeniz'de işgal rejimi şirketlerinin sahip olduğu veya işlettiği ya da işgal altıdaki Filistin limanlarına giden ve oradan mal taşıyan gemilere yönelik düzenli operasyonlar yapıyor. Ensarullah, ayrıca saldırgan politika uygulayan Amerikan ve İngiliz gemilerini de hedef alıyor.

Ensarullah, yaptığı açıklamalarda söz konusu operasyonlarının Gazze halkı ve direnişiyle dayanışma amaçlı olduğunu vurguluyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir