• DOLAR 34.238
  • EURO 37.843
  • ALTIN 2919.83
  • ...
`Paket oluşan beklentileri karşılamadı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Başbakan tarafından bugün açıklanan Demokratikleşme Paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (DTSO) Ahmet Sayar, Demokratikleşme Paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, uygulamada bölgeyi ilgilendiren en önemli maddenin seçim sistemine yönelik yapılması planlanan değişiklik olacağını belirti.
 
Seçim barajının aşağı indirilmesinin tartışmaya açılması, partilerin hazine yardımı alabilmesi için oy oranının yüzde 7`den yüzde 3`e çekilmesi ve İlk okullarda AND` ın kaldırılması, yerleşim yerlerinin eski isimleri ile tekrardan adlandırılması maddelerini olumlu bulan DTSO Başkanı Ahmet Sayar, "Ancak, Paketten özellikle barış sürecinin ruhuna uygun gerçekleşmesi gereken, siyasi tutsakların serbest bırakılmasına yönelik herhangi bir düzenlemenin olmaması ciddi bir eksiklik. Yine özellikle koruculuk sisteminin kaldırılmasına yönelik düzenlemenin ve köye dönüş ile ilgili bir çalışmanın olmaması sürece olan katkıyı azaltacaktır. Anadilde eğitimin özel okullarda değil de Kamuya bağlı okullarda eğitime açılması ile ilgili bir çalışma olması gerekirdi." dedi.
 
DTSO Başkanı Sayar, Demokratikleşme Paketi ile ilgili değerlendirmesinin devamında, "Genel olarak paketi değerlendirdiğimiz zaman; uygulamada bölgeye hitap eden önemli değişiklikler olsa da genel olarak oluşan beklentiyi karşıladığını düşünmüyorum. Paketlerin süreç ile beraber devam edeceğini ve eksik olan maddelerin de kısa zaman içeresinde mecliste ek maddeler ile gündeme gelmesini umut ediyorum." İfadelerini kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir