• DOLAR 34.245
  • EURO 37.831
  • ALTIN 2922.824
  • ...
`Halkımıza hizmetkar olmak için siyaset yapıyoruz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - HÜDA PAR Bingöl il Başkanı Hamdullah Tasalı, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu. Konuşmasının başında yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrencilere ve halka hayırlı olmasını dileyen Tasalı, tüm öğrencilere başarılar diledi.


Okulların binalarının onarım yapılması yerine ve bu binaların yeniden yapılması gerektiğini söyleyen Tasalı, "2003 yılında meydana gelen yıkıcı deprem sonrası birçok okul hasar gördü. Şimdilerde ise, özellikle bu yıl, Eylül ayı itibarıyla birçok okulun yıkılıp yeniden yapılması gerekirken, onarım ve güçlendirmesi yapılmaktadır. Bunlar doğru şeyler değildir. Depremlerden ders ve ibretler almamız gerekir." ifadelerini kullandı.


Karma eğitim sorunu
Anadilde eğitimin temel insani bir hak olduğunu vurgulayan Tasalı, karma eğitim sistemini de sert sözlerle eleştirdi. Tasalı, "Bizler, Müslüman halkımızın inanç ve değerlerini temsil eden kıllık kıyafetlerini her yerde rahatlıkla üzerlerinde taşımalarını, giymelerini istiyoruz. Düşünce, inanç ve ibadet hürriyetlerinin önündeki tüm engel ve yasakların kaldırılmasını istiyoruz." dedi.


Anadilde eğitim
"Yine bizler Hür Dava Partisi olarak anadilde eğitimin en temel insan haklarından biri olduğunu, tüm Türkiye`deki halklarının kendi ana dillerinde eğitim ve kamu hizmeti almalarını istiyoruz" diyen Tasalı, "Ayrıca anadilde eğitim, tüm Kürtlerin talebidir. Bunun için yasal düzenlemelerin ivedilikle çıkarılması gerekir. Bunun yanında kültürel, sosyal ve siyasi tüm hakların, PKK ile pazarlık konusu edilmeden verilmesi gerekir." dedi.


Karma eğitime son verilmeli
Tasalı, "Karma eğitim tüm fizyolojik, ruhsal, ahlaki, bilgi ve psikolojik sistemleri olumsuz etkilediği gibi öğrenmeyi de olumsuz etkilemektedir. Dolayısıyla bu eğitim sisteminden derhal vazgeçilmelidir. Karma eğitime son verilmelidir. Bunun zararları tüm dünya ülkeleri tarafında denemiş tecrübe edilmiş olduğu halde, bu sistemde hala ısrar edilmesi doğru bir tercih değildir. Bu rejimin ideolojik bağnazlığının bir sonucudur."şeklinde konuştu.


Toplumda inanç ve maneviyat zayıflatılıyor
Son yıllarda yaygınlaşan intihar, cinsel taciz, içki ve kumar gibi kötülüklerin bilerek yaygınlaştırıldığını dile getiren Tasalı, "Bu durum şüphesiz mütedeyyin Bingöl halkının inanç ve ahlaki değerleriyle çelişmektedir. Bunu asla tasvip etmeyiz, etmiyoruz." dedi.

"Son 20 yıl içinde toplumda bu gayri İslami ve ahlaki durum âdete kimi karanlık eller tarafından teşvik ve icra ediliyor" diyen Tasalı, "Toplumda inanç ve maneviyat bilinçli bir şekilde zayıflatılıyor. Bingöl`de ve bölgede mütedeyyin insanlar her türlü akıl almaz en ağır işkencelere ve hakaretlere uğratıldı. İslami referans alan İslami camiaların faaliyetleri terör ve irtica faaliyetleri kapsamında ele alındı. Bunların tabileri en ağır cezalara ve haksızlıklara maruz kaldılar. Bölge ve ülkemiz darbeciler tarafından açık hapishaneye dönüştürüldü." şeklinde konuştu.


Halk iki ateş arsında bırakıldı
Tasalı sözlerini şöyle sürdürdü, "Dindar insanlar üzerinde estirilen bu şiddet ve baskılar halkımızı İslami camialardan uzaklaştırdı. Kamuda çalışan dindarlar fişlendiler, horlandılar, tecrit edildiler, iftiralara uğratıldılar, sindirildiler, korkutuldular, baskı ve işkence altına alındılar. Toplumun kanaat önderleri ve âlimleri ya öldürüldü ya hapishanelere atıldı ya da sürgün edildiler. Dini tedrisat veren okul ve medreseler kapatıldı. Özellikle bölgemiz iki ateş arsında bırakıldı. Çünkü bir taraftan Devlet, bir taraftan PKK acımasız bir şekilde baskı yaptılar. Bu durum sadece ilimizde değil, bölgemizde hatta tüm ülkede yaygın bir hale getirildi. Bu dini fetret döneminde, tüm bu haramlar ve günahlar kötü emel sahipleri tarafından teşvik edildi, yaygınlaştırıldı, dayatıldı. Toplum ve gençlik manen bir çöküntü ve bunalım içine düştü."


Halkımıza hizmetkâr olmak için siyaset yapacağız
"Halkımıza Efendi olmaya değil, hizmetkâr olmak için siyaset yapacağız" diyen Tasalı, "Onların emanetine ihanet etmeyeceğiz, yalan söylemeyeceğiz ve yerine getirmeyeceğimiz uçuk vaatlerde bulunmayacağız. Tüm gayret ve çabalarımızın, bir tek hedef ve gayesi vardır. Rabbimizin rızasını kazanmaktır. Ücretimizi de Rabbimizden bekliyoruz." diyerek sözlerini sonlandırdı. (M.Salih Gönül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir