• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Şanlıurfa İlçe Belediye Başkan adaylarını tanıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11 Nisan Spor Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Erdoğan, dün Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde, deprem şehitlerini Fatihalarla yad ettiklerini hatırlattı.

Türkiye'ye kazandırdıkları eser ve hizmetlerden Şanlıurfa'nın hak ettiği payı almasını sağlayacak yatırımların bizzat takipçisi olduğunu belirten Erdoğan, bununla da kalmadıklarını, devlet yönetimi tecrübesiyle öne çıkan arkadaşlarını şehirde görevlendirerek çalışmaların eksiksiz ve süratli yürümesini temin ettiklerini söyledi.

Erdoğan, "Tabii Şanlıurfa gibi hem tarihi ve kültürel birikimi zengin hem insan kaynağı çeşitli hem gelişim potansiyeli yüksek bir şehri hayalleriyle buluşturmak öyle kolay olmuyor. Hep birlikte çok çalışmamız gerekiyor. Sadece çalışmak da yetmiyor, daha önemlisi birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sıkı tutmamız, aramıza kimseyi sokmamamız, basiret ve feraseti elden bırakmamamız gerekiyor. Maddi ve manevi değerleriyle çok mübarek, çok bereketli olan bu şehir aynı zamanda içinde pek çok zorlukları da barındıran bir yapıya sahiptir. Sizler şahitsiniz, biz, sizlerin iradesine hürmetten asla taviz vermeden, hep şehrin daha iyiye gitmesi için ne gerekiyorsa onu yapmaya gayret gösterdik." diye konuştu.

Pek çok aday adayı arasından en az kırgınlığa yol açacak, şehre en iyi hizmeti yapacak, Şanlıurfa'ya katkı verecek isimlerle 31 Mart'ta halkın huzuruna çıkmaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, "Geçmişte bizimle birlikte yol yürüyüp de şimdi çeşitli gerekçelerle yolunu değiştirenlerin tercihleri kendilerini ilgilendirir. Bazı durumlarda eskilerin 'Def-i mefasid celb-i menafiden evladır' deyimindeki usulle hareket etmek gerekir." ifadesini kullandı.

"CHP, siyasi mihengini kaybetmiş, böyle olduğu için de sürekli yörüngeden yörüngeye savrulup duran bir partiye dönüşmüştür." değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, "Türkiye üzerinde hesabı olanların kullanabileceği aparat haline gelen CHP'nin içler acısı durumu İstanbul'daki terör saldırısıyla bir kez daha ortaya çıktı. Siyasette rotasını kaybetmiş olan CHP, üzülerek görüyoruz ki Türkiye'ye dair hesabı olan tüm odakların oyuncağı haline gelmiştir." dedi.

Çağlayan Adliyesi saldırısına değinen Erdoğan, "Bu saldırıyı yapan teröristlerin, onlara emir verenlerin en büyük hamisi, genel başkanı başta olmak üzere CHP yöneticileridir." diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

Buna göre Abdulhakim Ayhan Akçakale'den, Mahmut Mirkelam Birecik'ten, Suphi Aksoy Bozova'dan, Seyithan Atilla Ceylanpınar'dan, Mehmet Kuş Eyyübiye'den, Mehmet Canpolat Haliliye'den, Şeref Albayrak Halfeti'den, Aslan Ali Bayık Hilvan'dan, Metin Baydilli Karaköprü'den, Ali Murat Bucak Siverek'ten, Mustafa Yüksel Suruç'tan, Salih Ekinci Viranşehir'den, Milliyetçi Hareket Partisinden ise Mahmut Özyavuz Harran'dan aday gösterildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir