• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
Milli Eğitim Müdürlükleri İmam Hatiplere duyarsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, İbrahim Gökdemir, yaptığı basın açıklamasında; yüzlerce öğrencinin, Kuran'ı Kerim ve Peygamberin hayatını anlatan ders kitaplarının ve öğretmenin yokluğundan dolayı, bu dersleri tercih ettikleri için pişman duruma düştüğünü belirtti.

 

Müslüman halkın çocukları için büyük bir tehlike olarak gördüğü ahlaki yozlaşmaya karşı Kur'an-ı Kerim ve Peygamberin hayatını kurtuluş reçetesi olarak gördüğünü ifade eden İbrahim Gökdemir, "Diyarbakır İli genelinde en fazla öğretmen açığı İmam Hatip Meslek dersleri ile Kur'an'ı Kerim ve peygamberimizin hayatı dersleri olmuştur. Maalesef halkın bu yoğun teveccühüne karşılık olarak İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri halkın bu talebini görmezlikten gelerek öğretmen ihtiyacını karşılayamamış ve gerekli tedbirleri almamışlardır "dedi.

 

Gökdemir, meslek derslerine giren öğretmen açığının binden fazla olduğunu belirterek, iki haftadan fazla derslerin boş geçtiğini buna rağmen il ve ilçe Millî Eğitim Müdürlükleri'nin bu ihtiyacı karşılamadığını, "Yüzlerce öğrenci öğretmen ve Kuran'ı Kerim ve peygamberimizin hayatı ders kitaplarının yokluğundan dolayı bu dersleri tercih ettiklerinden dolayı adeta pişman duruma düşürülmüşlerdir" diye ifade etti.

 

Ortaokul ve liselerdeki Kuran'ı- Kerim ve Peygamberin hayatı derslerine hiçbir ilgi ve alakası olmayan kişilerin eğitim verdiklerinin altını çizen Gökdemir, " Beden Eğitimi, Fen ve Teknoloji ve Müzik dersi öğretmenleri bu derslere giriyor. Bu durum adeta derslerin gerçek mahiyetine ulaşmasına engel olmaktadırlar" diye sözlerine devam etti.

 

Gökdemir son olarak "İl ve ilçe Millî Eğitim Müdürlükleri gerek İmam Hatip meslek dersleri öğretmeni seçerken ve gerekse ortaokul ve liselerdeki Kuran'ı -Kerim ve Peygamberimizin hayatı dersleri okutacak öğretmenleri görevlendirirken liyakati esas almalıdır. Özelikle Cami görevlisi İmam Hatip ve Kur'an Kursu öğreticilerine öncelik tanınmalı bir an önce bu derslerin ders kitapları temin edilmelidir" diye kaydetti. (Yakup Moğulgani- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir