• DOLAR 32.485
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2406.435
  • ...
Rüyada yara görmenin anlamı..Rüyada yaralandığını görmek...Dini rüya tabirleri...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bazen bilinçaltımızın yansıması olarak , bazen bir olayın işareti olarak gördüğümüz rüyaların ne anlama geldiğini birçoğumuz merak ederiz. Rüyada gördüğümüz nesneler, olaylar bize gönderilen bir işaret, bir olayın habercisi midir? Peki rüyada yara görmek, yaralandığını görmek ne anlama gelir? Dini rüya tabirleri...

RÜYADA YARA GÖRMEK NE ANLAMA GELİR?

Kişinin rüyada vücudunu yaralanmış görmesi, çalışma neticesi eline geçecek mala delâlet eder. Rüyada sağ elinin yaralandığını görmek, erkeklerden kendisine yakın olanlardan istifade edeceği mala işarettir.

Rüyada iki ayağından yaralandığını görmek, memleketinde sebatı, devamı ve saltanatının sürekli olmasına delâlet eder. Çünkü ayağı olmayan insan yürüyemez ve olduğu yerde kalır.

Rüyada devlet reisi veya bir önderin başının yarıldığını, cild ve kemiğinin yarıldığını görmesi, uzun ömre ve kendi akranlarının ölümünü görmeye delâlet eder. Yani o hepsinden sonra ölür.

Rüyada göğüste ve kalbde yara görmek, gençler için sevgi muhabbete, ihtiyar ve yaşlılar için de üzüntü ve kedere delâlet eder.

Bir kimsenin rüyada karnından yaralandığını görmesi, evladı tarafından gelecek mala alâmettir. Rüyada sağ elinin baş parmağında yara olduğunu görmek, borçlanmaya işarettir.

Rüyada yaralandığını fakat yarasında kan akmadığını görmek, kendisine ait fazilete yaklaşmaya delâlet eder.

Rüyada baldırından yaralandığını görmek, ömrünün uzun ve kat kat olacağına delâlet eder.

Nablusî (rh.a) demiştir ki:

Rüyada bir kimsenin vücudunda veya karnında gördüğü taze yarası ve o yaradan kanın çıkması, rüya sahibinin malına isabet edecek zarara, yahut onun hakkında rahatsız edici bir sözün söylenmesine delâlet eder. Ve o söylenen söz sebebiyle kendisine sevap ve ecir yazılır.


Rüyada bir kumandanın kemiğinin kırıldığını görmesi, askerinin bozguna uğramasına ve kuvvetinin sarsılmasına delâlet eder.

Sol elinin yaralandığını görenin askeri ziyadeleşir ve iki misline çıkar. Sağ elinin yaralandığını görmek, elinde bulunan mal ve mülkün iki misli artacağına delâlet eder

Bu haberler de ilginizi çekebilir