• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kardeş yardım kuruluşları depremin yıl dönümünde depremzedeleri unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11 ili etkileyen ve 50 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği ve 100 binin üzeri kişinin yaralandığı 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7,7 ile 7,6 depremlerinin üzerinden bir yıl geçti.

Depremin ağır tahribat oluşturduğu illerden Malatya'da; 1237 kişi vefat etti 6 bin 444 kişi ise yaralandı. 6 bin 643 bina yıkılırken, 35 bin 907'si ağır, 2 bin 525 orta olmak üzere 38 bin 432 bina hasar aldı.

Binlerce yıkılan ağır ve orta hasar alan işyerlerinin yanı sıra kentteki 990 cami ve 220 Kur'an kursundan 48'i yıkıldı ve 222'si de ağır ve orta hasar aldı.

Depremin ardından depremzedelere umut olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR, yaklaşık 3 ay boyunca günde 10-15 bin kişilik sıcak aşın yanı sıra, gıda kolisi, giyim, hijyen malzemesi, ayakkabı, battaniye, soba, odun-kömür ve çadır yardımında bulundu.

Depremlerin yıl dönümü nedeniyle depremzedeleri tekrar yalnız bırakmayan kardeş yardım kuruluşları, depremzedelere gıda, giyim ve 1000 bin kişiye çorba ikramında bulundu.

"Bugünün acısını bir nebze olsun, hafifletmek ve acılarını paylaşmak için kardeşlerimize yardımda bulunuyoruz"

Zeliha Doğru

Umut Kervanı Kadın Kolları yetkililerinden Zeliha Doğru, "Geçen yıl bugün birçok canımızı, kardeşlerimizi kaybettik. Bugünün acısını bir nebze olsun, hafifletmek ve acılarını paylaşmak için Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı olarak halkımıza yardım etmeye çalışıyoruz. Bugün çocuk, bayan ve yetişkin kardeşlerimize kıyafet yardımında bulunuyoruz. Çok büyük kayıplarımız oldu. Çok büyük acılar yaşandı. Rabbim bir daha ülkemize ve halkımıza böyle bir acı yaşatmasın." dileğinde bulundu.

"Rabbim Umut Kervanı yetkililerinde razı olsun. Bizlere gıda, kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunuyorlar"

Celal Turcan

Depremde 2 oğlunu kaybeden vatandaşlardan Celal Turcan, "Depremde 2 oğlum vefat etti eşleri dul, 5 tane çocukları da yetim kaldı. Rabbim Umut Kervanı yetkililerinde razı olsun. Bizlere gıda, kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunuyorlar. Allah onlardan ve hayır sahiplerinden razı olsun. 5 çocukla konteyner kentte kalıyorlar. 6 bin 500 TL maaşla ne yapacaklar?" diye sordu.

"Depremin sabahında kardeş yardım kuruluşları olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR olarak biz Malatya'daydık"

6 Şubat 2023 yılında meydana gelen depremlerde büyük bir felaketin yaşandığını anımsatan Mehmet Ali Aysu, "6 Şubat depremlerinde Malatya'da 1.300'ye yakın kardeşimizi kaybettik. Depremin sabahında kardeş yardım kuruluşları olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO EBRAR olarak biz Malatya'daydık. Yaklaşık 3 ay boyunca hayırseverlerin yaptığı bağışlarla Malatya'da kurduğumuz aşevinde günde 10-15 bin kişilik sıcak yemek çıkararak mobil aşevlerinde kardeşlerimize dağıttık ve depremzedelerin dualarını aldık" diye konuştu.

"Depremlerin yıl dönümü münasebetiyle gıda kolisi yardımı ve çorba ikramında bulunduk"

Aysu, "6 Şubat 2023'te olduğu gibi bugün de yine depremlerin ağır tahribat oluşturduğu 4 ilden biri olan Malatya'dayız ve kardeşlerimizin yanındayız. Konteyner kente gelerek ailelerimizi ziyaret ettik. Ve onların acısını paylaştığımızı ve onların yanında olduğumuzu bir kez daha onlara hatırlattık. Kardeşlerimizin acısı hala o günkü gibi tazeliğini koruyor. Depremlerin yıl dönümü münasebetiyle kendilerine gıda kolisi dağıttık ve 1000 kişilik çorba ikramında bulunduk. Kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Rabbim bir daha hiçbir Müslüman ülkesine, hiçbir Müslüman diyarına böyle acılar yaşatmasın." Temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir