• DOLAR 32.247
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2429.267
  • ...
HÜDA PAR heyeti Malatya'da depremzedeleri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

11 ili etkileyen ve 50 binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği ve 100 binin üzerinde kişinin yaralandığı 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli 7,7 ile 7,6 depremlerinin üzerinden bir yıl geçti.

Depremin ağır tahribat oluşturduğu illerden Malatya'da; 1237 kişi vefat etti 6 bin 444 kişi ise yaralandı. 6 bin 643 bina yıkılırken, 35 bin 907'si ağır, 2 bin 525 orta olmak üzere 38 bin 432 bina hasar aldı.

Binlerce yıkılan ağır ve orta hasar alan işyerlerinin yanı sıra kentteki 990 cami ve 220 Kur'an kursundan 48'i yıkıldı ve 222'side ağır ve orta hasar aldı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya ve Hasan Şahin'den oluşan bir heyet, depremin yıldönümü dolayısıyla kentte temaslarda bulundu. HÜDA PAR heyeti, temasları kapsamında Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet İlker Dönmezer, Battalgazi İlçe Belediye Başkan Adayı Halil Yıldırım, Yeşilyurt ilçe başkanı Veysel Yıldız ve Battalgazi İlçe Başkanı Ahmet Akın ile birlikte şehir mezarlığını ziyaret etti.

Heyet daha sonra Kiltepe Mahallesinde çadırda yaşamını sürdüren bir vatandaşı ziyaret ederek, sorun ve sıkıntılarını dinledi. Çadır ziyaretinin ardından heyet, MİAD konteyner kentte geçerek, yetkililer ile görüşüp depremzede aileleri ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Metin Kaya, şunları kaydetti:

"Bugün 6 Şubat depremlerinin seneyi devriyesindeyiz. Bundan dolayı bugün Malatya'ya geldik. Öncelikle bu depremlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, halen tedavi görenlere Rabbimden şifa diliyorum. Kalanlara da Rabbim yardımcı olsun. Onları selamete erdirsin. Mezarlığı ziyaret ettik. Fatihalar okuduk. Depremde vefat edenlerin aileleriyle görüştük. Acı bir manzara. Yeniden insanların acıları, hüzünleri canlanmıştı.. Daha sonra bir mahallemizde çadırda kalan bir mağdurumuzu ziyaret ettik. Halen çadırda kalıyor. Konteyner talebinde bulunmuş. Bazı bürokratik sebeplerden dolayı ihtiyacı karşılanmamış. Biz bilgilerini aldık. Bu anlamda kendisine yardımcı olmak için girişimlerde bulunacağız.

Bölgede sanayiyi gezdik. Sanayi esnafının iş yerlerinin büyük bir kısmı ağır hasarlı. Bu ağır hasarlı yerlerde halen işlerine devam ediyorlar. Olası bir depremde o iş yerlerinin büyük bir çoğunluğu çökme tehlikesiyle karşı karşıya. Esnaf da bu anlamda hizmetini devam ettirmek istiyor. Bunun için yeterli girişimlerin olmadığını, bunlar için yeterli bir çözümün olmadığını duyduk.

Konteyner kentimizi gezdik; vatandaşlarımızla, deprem mağdurlarıyla görüştük. Sorunlarını, dertlerini dinledik. O günü yeniden yaşadık bugün. Acı bir gündü. Rabbim böyle acıları bir daha yaşatmasın memleketimize. Rabbim bu depremden sıkıntı yaşayanlara, özellikle kalanlara sabır versin." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir