• DOLAR 32.788
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2457.99
  • ...
Malatya'da depremzedeler Filistin ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için dua etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Miraç Gecesi, bu yıl 50 bin üzeri kişinin hayatını kaybettiği ve yüzbinlerce kişinin yaralandığı 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerinin yıl dönümüne denk geldi. Camiler de hem depremde vefat edenler hem de Gazze'de katliama uğrayanlar anıldı.

Miraç Gecesi dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya’da da kadın, erkek; genç, yaşlı kentteki camilere ve konteyner kentlerdeki mescitlere akın ederek, günahlarının affı, Filistin ve Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için ellerini semaya kaldırarak Cenab-ı Allah'a yalvardı.

Kardeş yardım kuruluşları olan Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR tarafından Cirikpınar Camii'nde program düzenlendi. İmam Hatip İbrahim Durak'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Ahmet Yasin Arslan, Abdüssamet Şeker ve Cafer Meydanoğlu'nun Mevlid-i Şerif okumalar ve Kürtçe ve Türkçe ilahiler seslendirmeleriyle devam etti.

Program, Avrupa Yetim Eli Gönüllülerinden Mehmet Ali Aysu'nun yaptığı sohbet ve imam-hatip Erkan Dönmez'in yaptığı duanın ardından sona erdi.

Programın sonunda Miraç Kandili nedeniyle yaptıkları çalışmalara ve gecenin ehemmiyetine değinen Avrupa Yetim Eli Gönüllülerinden Mehmet Ali Aysu, Miraç Kandili'nin esaret altında olan Mescid-i Aksa'yı kurtarmaya çalışan Müslümanların şehit olmasına denk gelmesinin daha anlamlı olduğunu söyledi.

"Miraç bizim için bugün daha anlamlı oldu"

 Aysu, "Malumunuz geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem meydana geldi ve Malatya'da bu depremlerden ciddi anlamda etkilendi. Bu depremlerde 50 bin üzeri canımızı kaybettik. Biz de Miraç Kandili'nde duaların kabul olduğu gecede bu kardeşlerimize hem dua etmek hem buradaki kardeşlerimize acısını paylaşmak için Yetimler Vakfı, Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR adına burada bir kandil programı düzenledik. Bugün Miraç Gecesi, Resulullah Sallallahu Aleyhi Vesellem'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya geceleyin yolculuk yaptığı ve Mescid-i Aksa'dan göğe yükseldiği bir zaman. Bu gece özellikle biz Müslümanlar için çok kıymetli bir gece ve özellikle bu tarih çok önemli bir tarih. Çünkü bugün, 27 bin üzeri çocuk, genç, kadın ve yaşlının şehit olduğu bir gün. Bundan dolayı Miraç bizim için bugün daha anlamlı oldu. Çünkü Mescid-i Aksa esaret altında ve onu kurtarmaya çalışan Müslümanlar şehit oluyorlar." diye konuştu.

"Rabbim bu geceyi Filistin'in, Mescid-i Aksa'nın kurtuluşuna vesile kılsın"

Bu akşamki programda hem depremde hayatını kaybedenler hem de Gazze'de katliama uğrayanlar için dua ettiklerini belirten Aysu, "Rabbim bu geceyi Filistin'in, Mescid-i Aksa'nın kurtuluşuna vesile kılsın. Ve bu deprem de yakınlarını kaybeden kardeşlerimize Rabbim sabr-ı cemiller versin ve deprem şehidi olan kardeşlerimizi de Rabbim Peygamber Sallallahu Aleyhi Vesellem'e komşu eylesin. Rabbim bu programımıza katılıp, dua eden bütün kardeşlerimizden razı olsun. Ve tam bir yıldır depremin üzerinden geçmesine rağmen halen depremi unutmayıp ilk günden bu yana yardımlarına koşan bütün hayırseverlerden Rabbim binlerce kez razı olsun." dedi.

Programların sonunda kardeş yardım kuruluşları tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir