• DOLAR 34.113
  • EURO 38.151
  • ALTIN 2870.028
  • ...
Filistin İslami Cihad Hareketi:  SİYONİST REJİM GAZZE'NİN KUMLARINDA BOĞULUYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Muhammed El-Hindi, İLKHA'ya yaptığı değerlendirmede, siyonist işgal rejiminin Gazze'nin kumlarına battığını ve boğulduğunu, uluslararası toplumun ise işgalcilerin işlediği suçlardan bıktığını söyledi. Siyonist rejimin ve hamisi işgalci ABD'nin Gazze'ye yönelik saldırıları bir hafta veya on gün içinde bitirebilecekleri yanılsamasına kapıldığını belirten el-Hindi "Ancak siyonist işgalciler tüm askeri araçlarıyla, tüm Amerikan yardımlarıyla, akıllı ve akıllı olmayan mühimmatlarıyla bu savaşı bitiremediler. Siyonist işgalciler dört aydan fazladır sürdürdükleri saldırılarında adeta Gazze'nin kumlarına battı ve boğuldu" dedi. "Şu anda işgalci çete Gazze'de her gün kayıp veriyor" diyen el-Hindi "Kendi içlerinde de sorun yaşıyorlar. Gazze'deki işgalci esirlerle ilgili sorunları var. Esirlerin aileleri ile siyonist hükümet arasında gerilim yaşanıyor. Uluslararası toplum ise işgalcilerin işlediği suçlardan bıktı." ifadelerini kullandı.

Gazze'de yaşanan katliam ve soykırıma da değinen el-Hindi "Bunlar 2'nci Dünya Savaşı'ndan bu yana eşi benzeri görülmemiş suçlar. Çocuklar ve siviller katlediliyor. Evler, camiler ve kiliseler, sahiplerinin başlarına yıkılıyor. Bu kadar çok sayıda çocuk ve kadının öldürüldüğü, masum sivillerin ilaç, yiyecek, su ve yaşamın tüm unsurlarından mahrum bırakıldığı suçlar, tarihte neredeyse hiç görülmedi" şeklinde konuştu.

"SAVAŞTAN ÇIKIŞ YOLU ARIYORLAR"

Olası bir ateşkes anlaşmasına da değinen el-Hindi, "Paris'te sunulan çözüm anlaşması, Filistin halkının isteklerini karşılamıyor. Paris'te önerilen çözüm, siyonist varlık için bir çıkış yolu. Siyonist saldırganlığın neden olduğu bölgedeki gerginliği kontrol altına almak için bir Amerikan girişimi. Söz konusu taslak Filistin halkının isteklerini karşılamıyor. Amerika ne Kızıldeniz'de ne Güney Lübnan'da ne de Irak'ta, gerilimi kontrol altına alamıyor. Bu yüzden Paris'te bir çıkış yolu aramak için toplandılar ancak bu çıkış yolu Filistinliler ya da Gazze halkı için değil. Siyonist varlık ve Amerika için uzayan bu savaştan çıkış yolu arıyorlar. " dedi.

"PARİS'TE ORTAYA KOYDUKLARI ÇÖZÜM FİLİSTİN HALKININ İSTEKLERİNİ KARŞILAMIYOR"

El-Hindi "Bu savaş siyonistler açısından hedefsiz, amaçsız ve ufuksuz bir savaş. Küresel huzursuzluk ve büyük bölgesel gerilim var. Bu yüzden bir çözüm arıyorlar. Paris'te ortaya koydukları bu çözüm, Filistin halkının isteklerini karşılamıyor. Direniş -HAMAS ve İslami Cihad- saldırganlık sona ermeden ve işgalciler Gazze'den çekilmeden esir değişimi olmayacağı konusunda mutabakat halinde. Şimdi bazı maddeler öne sürüyorlar ancak bu maddeler saldırganlığın durdurulması, işgalcilerin geri çekilmesi ya da Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına yönelik herhangi bir taahhüt içermiyor. Yeniden inşa, güçlerin geri çekilmesi ve saldırganlığın durdurulmasına yönelik bir taahhüt olduğunda, HAMAS ve İslami Cihad'ın esir takasına itirazı yok. Prosedürler ve süre konusunda esnekler ancak bu, saldırganlığın durdurulması ve güçlerin geri çekilmesinden sonra başlamalı." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Usame Hamdan: GAZZE’YE SALDIRILAR DURMADAN ATEŞKES OLMAZ

HAMAS liderlerinden Usame Hamdan, HAMAS'ın Gazze'ye yönelik saldırıların tamamen durdurulması, işgal güçlerinin bölgenin bütün topraklarından çekilmesi ve ablukanın kaldırılması şartında ısrarlı olduğunu belirtti.

MEVLİT AKKILIÇ / DOĞRUHABER

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) liderlerinden Usame Hamdan, ateşkes konusuyla ilgili açıklamasında HAMAS'ın Gazze'ye yönelik saldırıların tamamen durdurulması, işgal güçlerinin bölgenin bütün topraklarından çekilmesi ve ablukanın kaldırılması şartında ısrarlı olduğunu, ancak işgal rejiminin bunu kabul etmek istemediğini ve ateşkes konusunda bir neticeye varılmasının önünde işgal rejiminin bu tutumunun engel oluşturduğunu ifade etti. Filistin Enformasyon Merkezi’nde geçen habere göre, Hamdan, pazartesi günü yayınlanan bir röportajında, "israilliler, Gazze Şeridi'ne yönelik askeri saldırılarını ve ablukalarını sürdürmekte ısrar ediyor ve bir ateşkese ulaşmak istemiyorlar." ifadesine yer verdi. Hamdan, HAMAS'ın ilk günden itibaren elindeki esirleri serbest bırakmakla ilgili şartını ortaya koyduğunu ve esirleri serbest bırakma işleminin en son gerçekleşecek işlem olacağını belirtti. 

28 Ocak tarihinde Tel Aviv, Washington, Kahire ve Doha temsilcilerinin toplantısıyla ateşkes konusunda görüşmeler yapılmış ve esirlerin üç aşamada serbest bırakılmasına dair bir ateşkes planı hazırlanmıştı. İşgal rejiminin ilgili kurumları tarafından yapılan açıklamalara göre Filistin direnişinin elinde 136 işgalci esir bulunuyor. Buna karşılık her iki taraftan da resmi organlara yakın kaynakların verdiği bilgilere göre işgal rejiminin zindanlarında ise 8 bin 800 Filistinli esir bulunuyor. 

Filistin Sınır Kapıları İdaresi: GAZZE'YE DAHA ÇOK YARDIM GİRMELİ

Filistin Sınır Kapıları İdaresi Sözcüsü Hişam Advan, yaptığı açıklamada, Gazze'ye günlük ortalama 100 yardım tırı girdiğini ancak bunun yaşanan felaketle kıyaslandığında çok düşük bir sayı olduğunu kaydetti.

Gazze

İşgal rejiminin saldırıları ve uyguladığı abluka nedeniyle Gazze Şeridi'nde gıda maddelerinin tükendiği ve gelen yardımların ihtiyaçları karşılamadığı belirtildi. "Savaş öncesinde günlük yaklaşık 500 tır girişi oluyordu. Üstelik o zaman Gazze'de mal stoku vardı. Şimdi ise her şey tükenmiş durumda." diyen Advan, gelen yardımların ihtiyacı karşılayacak düzeyde olmadığını ve çok daha fazla miktarda yardıma ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Advan, Filistinlilerin hayatının kurtarılması için Gazze'ye daha fazla yardım girişi yapılması çağrısında bulundu.

Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan yapılan insan geçişlerine dair Advan, Mısır pasaportu sahipleri, yabancı uyruklu kişiler, hasta ve yaralılar gibi istisnai durumların girişi için çalışan sınır kapısının sürekli olarak açık kalması gerektiğini söyledi. Filistin Kızılayı önceki gün, işgal rejiminin 4 aydır yoğun şekilde saldırdığı Gazze Şeridi'ne, 21 Ekim-1 Şubat tarihleri arasında Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapıları üzerinden 9 bin 831 yardım tırının girdiğini açıklamıştı.  AA

“Gazze’de 100 bin kişi ÖLÜ, YARALI YA DA KAYIP”

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, “4 ay süren savaşta Gazze'de yaklaşık 100 bin kişi öldürüldü, yaralandı ya da şu anda kayıp” açıklamasını yaptı.

Kudüs

Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'deki kayıplara ilişkin yaptığı açıklamada, “4 ay süren savaşta Gazze'de yaklaşık 100 bin kişi öldürüldü, yaralandı ya da şu anda kayıp. Bu rakam nüfusun yaklaşık yüzde 5'ini temsil etmektedir. Bunun şehrinizde ya da ülkenizde ne anlama geldiğini kolayca hesaplayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 17 bin çocuğun refakatsiz ya da ailelerinden ayrı düştüğünü belirten Lazzarini, “Nüfusun yüzde 80'inden fazlası, çoğu birkaç kez olmak üzere yerinden edildi ve savaş kazananı olmayacak olsa da sadece acı, sefalet ve kederle hız kesmeden devam ediyor” diye belirtti. Lazzarini, “Gazze'deki, israil'deki, bölgenin diğer yerlerindeki ve ötesindeki insanların iyiliği için ateşkes gecikti, farklı bir yola ihtiyaç var” dedi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir