Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin son verileri açıkladı.

Buna göre son 24 saatte hastanelere biri daha önce aldığı yaralar nedeniyle şehit olan olmak üzere 12 şehidin naaşı ile 12 yaralı ulaştırıldı.

Böylece 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde şehit olanların sayısı 73 bin 305'e, yaralı sayısı ise 173 bin 918'e yükseldi.

Açıklamada, 11 Ekim 2025'te yürürlüğe giren ateşkesten bu yana işgalcilerin saldırılarında şehit olanların sayısının 1180'e, yaralı sayısının ise 3 bin 810'a çıktığı belirtildi. Aynı dönemde enkaz altından 802 naaşın çıkarıldığı aktarıldı.

Sağlık Bakanlığı, işgalcilerin saldırıları nedeniyle çok sayıda şehidin hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında bulunduğunu, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin ise saldırılar ve yıkım nedeniyle bu kişilere ulaşmakta güçlük çektiğini bildirdi.

Muhabir: Yakup YÜKSEK