Gazze Şeridi'nde sabah saatlerinden bu yana soykırımcı israilin saldırıları ve ateşkes ihlalleri sonucu Gazze'nin kuzeyinde, orta kesiminde ve güneyinde 8 Filistinli şehit oldu.

israile ait bir insansız hava aracının Han Yunus'un batısındaki Reşid Caddesi üzerinde bulunan En-Nas Kavşağı'ndaki bir polis noktasını iki füzeyle hedef alması sonucu 5 kişi şehit olurken, 10 kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesine bağlı Atatıra bölgesine düzenlenen israil saldırısında da çok sayıda Filistinli yaralandı.

Sabah erken saatlerde ise israil savaş gemilerinin Deyr el-Belah açıklarında açtığı ateş sonucu bir Filistinli balıkçı şehit oldu, bir balıkçı da yaralandı.

Son 24 saat içerisinde Gazze'deki hastanelere 10 şehit ve 36 yaralı ulaştırıldı.

Çok sayıda kişinin hala enkaz altında ve yollarda bulunduğu, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bu kişilere ulaşamadığı belirtildi.

11 Ekim'de yürürlüğe giren sözde ateşkesten bu yana şehit sayısı 961'e, yaralı sayısı ise 3 bin 20'ye ulaştı. Aynı dönemde enkaz altından çıkarılan cenaze sayısının da 782 olduğu kaydedildi.

Böylece israilin 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırılardan bu yana Gazze Şeridi'nde şehit olanların toplam sayısı 72 bin 971'e, yaralı sayısı ise 173 bin 128'e yükseldi.

israil işgal güçleri, 11 Ekim'de yürürlüğe giren ateşkese rağmen Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor. İşgal ordusu, Gazze'nin farklı bölgelerine her gün hava saldırıları ve topçu bombardımanları düzenleyerek yeni şehitler, yaralılar ve büyük maddi yıkıma yol açmaya devam ediyor.

Muhabir: Mehmet Yaman