Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret programı çerçevesinde Ankara’da temaslarına başladı. Guterres’in Ankara’daki ilk duraklarından biri Dışişleri Bakanlığı oldu. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres’i ağırlayarak heyetler arası ve baş başa görüşmeler gerçekleştirdi.
GÖRÜŞMENİN KAPSAMI VE DİPLOMATİK TEMASLAR
Dışişleri kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Bakan Hakan Fidan ile Genel Sekreter Antonio Guterres arasındaki görüşmede ikili ve bölgesel konuların yanı sıra küresel gündem maddeleri ele alındı. Görüşmenin içeriğine dair henüz ayrıntılı bir resmi açıklama yapılmamış olsa da, tarafların uluslararası iş birliği başlıkları üzerinde durduğu kaydedildi.
"DAYANIŞMA GEZİSİ" KAPSAMINDA ANKARA ZİYARETİ
Genel Sekreter Guterres’in Ankara ziyareti, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği "dayanışma gezisi" programının bir parçası olarak icra ediliyor. Guterres’in sözcüsü tarafından geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, bu ziyaretin temel amacına dikkat çekilmişti. Sözcü, Genel Sekreter’in "Türk halkının yıllardır gösterdiği olağanüstü cömertliğe saygı göstermek" amacıyla bu geziyi düzenlediğini ifade etmişti.


