Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 3 bin 209 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Alımlar, imam hatip ve Kur’an kursu öğreticisi kadrolarında gerçekleştirilecek.

Resmi ilana göre, adaylar 2024 KPSS puan sıralamasına göre belirlenecek ve ilan edilen kadro sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacak. Nihai yerleştirme ise sözlü sınav sonuçlarına göre yapılacak.

Başvurular 20 Nisan – 4 Mayıs tarihleri arasında sinav.diyanet.gov.tr adresi üzerinden saat 16.30’a kadar gerçekleştirilecek.

Adaylardan;

Lisans mezunları için KPSSP124
Ön lisans mezunları için KPSSP123
Ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türlerinden en az 50 puan alma şartı aranacak.

Sözlü sınavlar farklı illerde yapılacak. İlahiyat Fakültesi kontenjanı için İstanbul, Manisa, Bolu, Antalya, Kayseri, Trabzon ve Diyarbakır belirlenirken; İmam Hatip Lisesi ve hafız grubu adayları Bursa, Denizli, Samsun, Yozgat, Konya ve Şanlıurfa’da sınava alınacak. Diğer grupların sınavları ise Eskişehir ve Ankara’da gerçekleştirilecek.

Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için adayların en az 70 puan alması gerekecek. Sınav tarihleri ise başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından ilan edilecek.

Başvuru şartları ve detaylı bilgiler Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanacak.

Muhabir: Mehmet Yaman