Tengsiri için dün Bender Abbas'ın ardından bugün de Tahran'daki İnkılap Meydanı'nda bir cenaze töreni yapıldı.
Törene katılan binlerce İranlı, ABD ve siyonist rejim karşıtı sloganlar atarken, Tengsiri'nin cenazesi araçla İnkılap Meydanı'na getirildi. Bu sırada birçok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Tengsiri'nin yanı sıra ABD-israil saldırılarında şehit edilen İran Genelkurmay Başkanı Danışmanı Cemşid İshaki ile birçok kişinin cenazesi de İnkılap Meydanı'na getirildi.
Geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen törenin ardından Tengsiri'nin cenazesi cuma günü Huzistan eyaletinin Abadan kentine defnedilecek.
Tengsiri için Huzistan'da da cenaze töreni düzenlenecek.
ABD ve işgalci rejim, 26 Mart'ta Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tengsiri'nin şehit edildiğini iddia etmiş, Devrim Muhafızları Ordusu da 30 Mart'ta yaptığı açıklamayla bunu doğrulamıştı.





