Market poşetinde saklanan ekmeklerin birkaç gün içinde ya kuruyup taş gibi olduğunu ya da küflendiğini hepimiz yaşamışızdır. Oysa ekmeği doğru yöntemle sakladığınızda, haftalar boyunca ilk günkü tazeliğini koruması mümkün! Gıda Hijyeni Uzmanı katkı maddesi kullanmadan ve özel malzemelere ihtiyaç duymadan ekmeği uzun süre taze tutmanın sırlarını açıkladı. İşte bütçenizi ve sağlığınızı koruyacak o pratik yöntemler...Ekmek neden çabuk bozulur?
Taylor’a göre, ekmekte küf oluşumunun ana nedeni yüksek nem, yanlış ambalaj ve açıkta bırakmak. Ancak doğru yöntemle saklandığında, ekmek haftalar geçse bile ne küfleniyor ne bayatlıyor.
Uzmanlardan ekmek saklama tüyoları:
-
Dilimlenmiş ekmek alın: Küfe karşı daha dirençli, hijyenik ve porsiyon kontrollü.
-
Ekmek kutusu veya hava geçirmez torba kullanın: Ambalaj sıkıca kapatılmalı.
-
Sudan ve buhardan uzak tutun: Nem, küfün en büyük dostudur.
-
Yavaş tüketiyorsanız dondurun: Dondurulmuş ekmek, çözülünce bile tazeliğini korur.
En doğru saklama yöntemi: Dondur – Çöz – Tazeliği Koru
Ekmeği dondurup ihtiyaç oldukça çözmek, özellikle az tüketen haneler için en etkili çözüm. Ekmek çözülürken kızartma makinesinin buz çözme ayarını kullanmak, tazeliğini artırıyor.
İsrafı durdur, bütçeni koru!
Bu basit ama etkili yöntemlerle hem ekmek israfını önleyebilir, hem de sık sık ekmek almak zorunda kalmadan bütçenizi koruyabilirsiniz.