İngiltere’deki King’s College London bünyesinde, Dr. Rami Saad ve Prof. Jordana Bell liderliğindeki ekip tarafından yapılan ve Aging dergisinde yayımlanan çalışmada, kakao çekirdeklerinden elde edilen “teobromin” adlı bileşiğin, kandaki seviyesi yüksek olan kişilerde biyolojik olarak daha genç yaş göstergeleriyle ilişkilendirildiği belirtildi.
Araştırma, biri İngiltere’deki TwinsUK adlı 509 katılımcılı grup, diğeri ise Almanya’daki KORA adlı 1.160 kişilik grup olmak üzere iki büyük Avrupa veritabanından elde edilen verileri analiz etti.
Sonuçlar tutarlıydı:
“Kandaki teobromin seviyesi arttıkça, biyolojik yaşlanma belirtileri azalıyor.”
Bitkisel alkaloitler sınıfına giren teobromin, gen aktivitesi üzerinde etkili olmasıyla bilinir. Daha önce de kalp hastalıkları riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmişti.
Prof. Jordana Bell, “Bitter çikolatadaki temel bir bileşenle biyolojik olarak daha genç kalma arasında bağlantı gözlemliyoruz, ancak bu bitter çikolatayı fazla tüketmeye bir davet değildir,” uyarısında bulundu.




