Pyongyang"daki Dışişleri Bakanlığı"nın resmi medya organları aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Bu, Kore Yarımadası'ndaki durumu daha da tırmandırabilecek tehlikeli bir provokasyondur ve tek bir yanlış atışın taraflar arasında bir çatışmayı tetiklemesine neden olabilir.” ifadeleri kullanıldı.
Washington ve Seul arasındaki “Özgürlük Kalkanı 2025” adlı ortak tatbikatlar pazartesi günü başladı. ABD tarafından yapılan açıklamaya göre, tatbikatlar “canlı, sanal ve saha eğitimlerini” içerecek ve 21 Mart"a kadar sürecek.
Geçtiğimiz perşembe günü, Güney Kore Hava Kuvvetleri, eğitim sırasında bir savaş uçağının yanlışlıkla sekiz bomba attığını ve bunların belirlenen atış sahasının dışına düştüğünü duyurdu. Olayda bazı sivillerin yaralandığı bildirildi.
ABD ve Güney Kore"nin yıllık olarak gerçekleştirdiği “Özgürlük Kalkanı” tatbikatları, iki müttefik arasındaki en büyük ortak askeri manevralardan biri olarak biliniyor.