Bitlis’in Hizan ilçesinde kaybolan 5 yaşındaki Rabia Ilgaz için geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlatıldı. Küçük çocuğun bulunması için bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Olay, Hizan ilçesine bağlı Sağınlı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Rabia Ilgaz, saat 18.00 sıralarında evinin önünde oyun oynadığı sırada kayboldu. Ailesi ve yakınları tarafından yapılan ilk aramalardan sonuç alınamayınca durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE ekipleri, Hizan Arama Kurtarma Derneği üyeleri ve güvenlik korucuları sevk edildi. AFAD koordinasyonunda oluşturulan 165 kişilik ekip, köy ve çevresinde arama çalışmalarına başladı.

Ekiplerin, geniş bir alanda titizlikle yürüttüğü çalışmalar sürerken, küçük Rabia’ya ulaşmak için zamanla yarışılıyor.

Kaynak: AA