Van'da yaşayan Azerbaycan kökenli Ahmad Jahangard Takalo, market alışverişi yaptığı sırada banka kartı reddedilince hesabını kontrol ettirmek için banka şubesine uğradı. Hesabından 1 trilyon liradan fazla para olduğu görülen Takalo'nun tüm hesapları bloke edildi.
Azerbaycanlı Ahmad Jahangard Takalo, 10 yıl evvel Türkiye'ye gelip yerleşmiş. Van'da markette alışveriş yaparken kartı reddedilince yakın bir banka şubesine giden 32 yaşındaki adam, hesabını kontrol ettirdiğinde inanılmaz bir durumla karşılaştı. Adamın bakiyesinin 1 trilyon liradan fazla olduğu ortaya çıktı.

HESABINDA 999 MİLYAR TL GÖRÜLDÜ
32 yaşındaki adamın banka hesabında nereden geldiği bilinmeyen 999 milyar 999 milyon 999bin 999 TL 99 kuruş tespit edildi. Bu inanılmaz tutar ortaya çıkınca MASAK tarafından tüm hesaplar derhal durduruldu.
Bu olay nedeniyle hesaplarına ulaşamayan Takalo, bankadan açıklama istedi lakin inceleme devam ettiği için detay verilmediğini öğrendi.
Yaşadıklarını anlatan Takalo, banka çalışanlarının da durum karşısında şaşkınlık yaşadığını belirterek, "Memur şefini çağırdı, şef banka müdürünü çağırdı. Herkes toplandı. Para gelmiş, MASAK tarafından bloke konmuş. Çok komik karşıladılar" dedi.

BU PARAYLA NE YAPILABİLİR? YAPAY ZEKA CEVAPLADI
Hesabındaki bu inanılmaz tutarı görüp şaşıran adam, yapay zekaya o parayla neler yapabileceğini sorduğunu anlattı.
Aldığı yanıtlardan bazılarını paylaşan Takalo, "Bin tane stadyum yapabilirsin, 9 TIR dolusu altın alabilirsin ya da 300 bin nüfuslu bir ülke kurabilirsin" ifadelerini kullandı.
NORMALDE DÜNYA ZENGİNLER LİSTESİNE GİREBİLİYOR
Hesabından görülen yaklaşık 1 trilyon TL'lik tutar, güncel döviz kuru ile yaklaşık 21,8 milyar ABD dolarına denk geliyor. Bu tutar dünyadaki zenginler sıralamasında ilk 120'ye girmeye yeterli görülüyor. 21,8 milyar dolarlık varlığıyla 32 yaşındaki Takalo'nun 116. en zengin kişi olabileceği belirtiliyor.
Yaşanan bu olayla ilgili bir aydır hesabına ulaşamayan Takalo, yaşanan bu karışıklığın bir an önce çözülmesini beklediğini belirtti. MASAK tarafından olayla ilgili incelemeler devam ediyor.





