Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş, "Başakşehir'e Yeni Bir Cami, Kur'an Kursu ve Gençlik Merkezi Hizmete Alım Töreni"ne katıldı.

Törende bir konuşma yapan Arpaguş, Cenab-ı Hakk'ın insanoğlunu topraktan yarattığını ve onun imarıyla görevlendirdiğini ifade etti.

Arpaguş, "İmar sadece fiziki olarak yapılan bir haslet, bir faaliyet değil. İnsan yaratılış itibariyle bu alemde maddi ve manevi yönü olan çift yönlü bir varlık olması hasebiyle; imarı da hem maddi olarak hem manevi olarak yapmak zorundayız. Hem fiziki olarak ibadet mekanlarımızı yapacağız, hem de Allah'ın izniyle gençlerimizi imanımız, ihlasımız, Kur'an'ımız, Efendimizin (Sallahu Aleyhi Vesellem) rehberliği üzere yetiştirerek imar etme çaba ve gayretinde olacağız. Cenab-ı Hakk bu hususta, bizlere yardım ve merhametini esirgemesin." diye konuştu.

5-1334-1933-3022-3641-301

"Hayır sahibinin amel defterini kıyamete kadar açık tutacak bir güzellik"

İnsanoğlunun ölümsüzlüğün ve ab-ı hayatın peşine düştüğünü hatırlatan Başkan Arpaguş, "Ebediliğin kazanılacağı tek yer burası. Dünya durdukça insana hizmet edecek. Varlığa hizmet edecek sadaka-i cariye olacak. Yapanın ve yaptıranın, hayır sahibinin amel defterini kıyamete kadar açık tutacak bir güzellik. Bugün bu güzelliklerin Başakşehrimizde, açılış merasiminde, mübarek cuma gününde, cuma saatinde bir aradayız. Cenab-ı Hakk gönüllerimizdeki bütün meşru muratlarımızı, bu mübarek demler ve anlar hürmetine tecelli eylesin ve kabul buyursun inşallah." şeklinde konuştu.

5-134

"Cenab-ı Hakk bu mescitleri layıkıyla kullanabilen kullarından eylesin"

Cenab-ı Hak'tan nesillerimizi iman üzerine yetiştireceğimiz kursların sayısını artırmayı niyaz ediyorum" diyen Arpaguş, "Camilerimizi hayırlı mübarek eylesin. Ayet-i Kerime'de buyurulduğu üzere Allah'ın mescitlerini yapan insanların vasıfları belli. Cenab-ı Hakk bu mescitleri layıkıyla kullanabilen kullarından eylesin. Medine'yi nurlu şehir haline getiren Peygamber Efendimiz, kente intikal ettiğinde ilk olarak bir mescit yaptırdı. Dolayısıyla inşallah bu mutluluğun şehri olan Başakşehirimizin her köşesine, her mutena semtine böyle güzel ibadethaneler kurmayı Cenab-ı Hakk bizlere nasip ve müesser eylesin." dedi.

4-1933-3022-364

Kaynak: İLKHA