Akdeniz’de Antalya’nın Demre ilçesi açıklarında sabah saatlerinde peş peşe iki deprem meydana geldi. Depremler kıyı kesimlerinde de hissedilirken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 08.43’te meydana gelen ilk depremin büyüklüğü 3,5 olarak açıklandı. Depremin 26,05 kilometre derinlikte gerçekleştiği bildirildi.

İkinci deprem daha güçlü

İlk sarsıntıdan yaklaşık 5 dakika sonra, saat 08.48’de aynı bölgede bu kez 4,7 büyüklüğünde ikinci bir deprem kaydedildi. Bu depremin ise 16,17 kilometre derinlikte meydana geldiği tespit edildi.

“Olumsuz bir durum yok”

Depremlerin ardından açıklama yapan Demre Kaymakamı Emin Bağlı, sarsıntıların açık denizde meydana geldiğini belirterek herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ifade etti.

Bağlı, “Deprem denizin açıklarında oldu. Herhangi bir ihbar yok, olumsuz bir durum söz konusu değil. Daha önce de benzer büyüklükte depremler yaşanmıştı” dedi.

Naci Görür'den uyarı

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 4,7'lik depremin Helen-Kıbrıs Fay Zonu'nda meydana geldiğini belirtip "Deprem 5,0 km derinde ve sığ. Üzerleyen levha üzerinde. Bu fay çok daha büyük deprem üretebilir." uyarısında bulundu.

Muhabir: Mehmet Yaman