Çoğunlukla kurutup aksesuar alarak kullandığımız gül çiçeğini reçel olarak da değerlendirmek mümkün. Peki gül reçeli nasıl yapılır? Gül reçeli tarifi..

Gül reçeli için gerekli olan malzemeler;

-15-16 gülden elde edebileceğiniz gül yaprakları (200 gram kadar)

-5 bardak şeker

-Yarım limonun suyu 

-2 bardak su

-Birkaç karanfil

Gül reçelinin yapılışı;

-Öncelikle güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkıyoruz, dilerseniz beyaz kısımlarını kesebilirsiniz böylece reçele burukluk vermez. 

-Gül yapraklarını şekerle birlikte derin bir tencereye alın ve bir gece bekletin, suyunu salacaktır. 

-Ardından reçeli ocağa alın ve üzerine 2 bardak kadar su ilave ederek 15 dakika kaynatın

-Ardından limon suyunu da ekleyip 15 dakika kadar daha kaynatın, limon suyu reçelin şekerlenmesine engel olacaktır. Karanfili de ilave edin, aroma verecektir.

-Koyulaşınca altını kapatabilirsiniz. Sıcakken kavanoza koyup saklayabilirsiniz.