Çoğunlukla kurutup aksesuar alarak kullandığımız gül çiçeğini reçel olarak da değerlendirmek mümkün. Peki gül reçeli nasıl yapılır? Gül reçeli tarifi..
Gül reçeli için gerekli olan malzemeler;
-15-16 gülden elde edebileceğiniz gül yaprakları (200 gram kadar)
-5 bardak şeker
-Yarım limonun suyu
-2 bardak su
-Birkaç karanfil
Gül reçelinin yapılışı;
-Öncelikle güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkıyoruz, dilerseniz beyaz kısımlarını kesebilirsiniz böylece reçele burukluk vermez.
-Gül yapraklarını şekerle birlikte derin bir tencereye alın ve bir gece bekletin, suyunu salacaktır.
-Ardından reçeli ocağa alın ve üzerine 2 bardak kadar su ilave ederek 15 dakika kaynatın
-Ardından limon suyunu da ekleyip 15 dakika kadar daha kaynatın, limon suyu reçelin şekerlenmesine engel olacaktır. Karanfili de ilave edin, aroma verecektir.
-Koyulaşınca altını kapatabilirsiniz. Sıcakken kavanoza koyup saklayabilirsiniz.