Grup, kendi medya kanalları aracılığıyla yaptığı açıklamada, birkaç gün önce iki Mısırlıyı kaçırdığını, şimdi ise başkentin doğusundaki Segou–Bamako yolu üzerinde üçüncü kişiyi de kaçırdığını duyurdu.
Açıklamada, son kaçırılan kişinin Bamako yönetimiyle iş birliği yaptığı iddia edilen bir Mısırlı iş insanı olduğu belirtildi. Grup, üç rehinenin serbest bırakılması karşılığında 5 milyon dolar fidye talep etti.
Silahlı örgüt, operasyonu “Rus işgalinin destekçilerine bir darbe” olarak nitelendirerek, Mali hükümeti ile Moskova’ya bağlı “Afrika Kolordusu” arasındaki güvenlik iş birliğini hedef aldı.
Mali makamlarından veya Bamako’daki Mısır Büyükelçiliği’nden olayla ilgili resmi bir açıklama gelmezken, diplomatik kaynaklar olayın teyit edildiğini ve ilk arama çalışmalarının başlatıldığını bildirdi.





