• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Foto KÖŞE
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Batman`dan Fatma Demir kardeşimizin gönderdiği fotoğraflardan birini paylaşıp beğeninize sunmak istedik. Elbette fotoğrafı yayınlamışken ufak bir eleştiri de yazmak fena olmaz diye düşündük.

Fotoğrafta çok güzel bir hikâye yakalamışsınız. Masum bir sevgiyi özellikle kalp şeklini almış konturlarla bize gösteren güvercinleri kâinatın yaratıcısına yönlendiren ok işareti şeklindeki minare ile anlatmışsınız.

Fotoğrafta sorunlu noktalar da yok değil. Birincisi konuyu ortalamışsınız ve bu kötü bir seçim. Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi altın oran kuralına göre belirlenen dört noktadan birine yerleştirmeniz daha iyi olurdu. Biraz sağa kaydırmış olsaydınız problem tamamen hal olurdu. Ayrıca güvercin ve minarenin arkasındaki binalar görüntü kirliliği oluşturmuş, ne yapıp edip onları kadrajın dışında tutmanız gerekirdi. Belki makinayı biraz daha aşağıda tutsanız ve güvercinlerle beraber minareye alttan baksanız daha iyi bir sonuç alabilirdiniz. Bir diğer nokta, ışık meselesi. Işığınız biraz fazla olmuş ve kontrast azaldığı için resimde derinlik yok gibi.

Her hâlükârda güzel bir çalışma, başarılar diliyoruz…

(Foto: Fatma Demir / Batman)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir