Güncel

Yumurtaları haşlarken suya yalnızca bir damla yeter! Meğer böyle yapılıyormuş..

Haşlanmış yumurta soyma derdine son! Araştırmanız bitti, çünkü yıllardır beş yıldızlı otellerde kullanılan yöntem bu: Suya sadece 1 damla ekleyin. İşte tüm sır...

Abone Ol

Sabah sofralarının baş tacı haşlanmış yumurta; bol çeşitli kahvaltının olmazsa olmazı. Fakat kabuğunu temizlemek bazen çok zorlayıcı. Özellikle sofrada soyulacaksa... Paylaşacağımız küçük sırla kabuklar anında ayrılacak. İşte detaylar...

Haşlanmış Yumurta Nasıl Soyulur?

Haşlanmış yumurtanın kabuğunu soyarken zorlanmak istemiyorsanız aslında yapmanız gereken şey son derece basit. Yumurtayı haşladığınız suya bir damla sirke ya da limon suyu eklerseniz siz de yumurtanızın çok daha kolay soyulduğunu göreceksiniz. Ayrıca yumurtayı sirke ya da limon suyu ile haşlarsanız kabuğunun çatlamasının önüne de geçebilirsiniz.

Haşlanmış yumurtayı kolay soymak için bir diğer püf noktası da istediğiniz şekilde pişirdikten sonra hemen soğuk suyun altına tutmak. Yumurtayı soğuk suyun altına tuttuktan sonra soyarsanız, kabuklarının bir bütün halinde çıktığını göreceksiniz.

Yumurtanın kabuğunu soyarken, alt kısımdan başlamayı da ihmal etmemelisiniz. Bu hem kabuğun daha kolay soyulmasına hem de yumurtanın şeklini korumasına fayda sağlayacak. Ayrıca haşlanmış yumurtayı soğuk suya tuttuktan sonra hafifçe yuvarlamak üzerine ve altına vurarak soymaya çalışmaktan çok daha pratik olacaktır.

Son olarak ise yumurtanın kabuklarını soyarken ellerinizin nemli olmasını öneririz. Bu kabukların yumurtaya yapışmasını önleyecek ve yumurtanın daha kolay soyulmasını sağlayacak.