• DOLAR 32.6
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2502.485
  • ...

Kim bir gece ansızın gidebilir? Tabi ki Ak Parti`li belediye başkanları. Aslında daha vahimini, bir gece de ansızın ve de stratejik bir sığlıkla giden Başbakan bile görmedik mi?

İstanbul, Niğde ve Düzce Belediye Başkanlarının sessizce istifasından sonra Bursa, Balıkesir ve Ankara Belediye Başkanlarının aynı tavrı sergilememesi ve bir tür direniş göstermeleri AK Parti`nin hesaplarını bozmuş gibi görünüyor.

Sorulması gereken soru şu; Bu Başkanlar neden istifa etmeli. Bunlar FETÖ`cü mü, yoksa yolsuzluk mu yaptılar? AK Parti çevrelerine sorarsanız, metal yorgunluğu, düşük performans ya da değişim, diyorlar. Ama bu kavramların içini dolduramıyorlar.

Bu istifalarla bir şeylerin üstü mü örtülmek isteniyor? Yoksa o çok konuşulan FETÖ`nün siyasi ayağına yönelik bir operasyon mu? Eğer öyleyse olayın bir de yargı ayağının olması gerekmez mi? Ne sebeple olursa olsun bu gün istifa edenlere ve istifası istenenlere hep bu tür şüphelerle yaklaşılacaktır. Eğer böylesi durumlar varsa ve parti bu insanları partiden uzaklaştırmak suretiyle kendini korumaya almak istiyorsa, bu başlı başına bir skandaldır ve bu durumdan en fazla AK Parti zarar görecektir.

Bir diğer konu ise o illerde yaşayan insanların iradesinin yok sayılması gerçeğidir. Şu an istifa eden veya ettirilmek istenen başkanların tamamı yüzde 50`nin üzerinde oy almış insanlar. Hatta Ankara Belediye Başkanı 23 yıldır o görevde. Bunun 15 yılı ise AK Parti döneminde.

Benim anlatmak istediğim kimin haklı ya da haksız olduğu değil. Milletin tercihinin bu kadar çabuk ötelenmemesi gerektiğini düşünmekteyim. Dünya 5`ten büyüktür de bir şehrin yüzde 50`si bir kişiden küçük müdür?

Şimdi özellikle Bursa ve Balıkesir Belediye Başkanları istifa etmezlerse ne olacak? Birilerinin karizması fena halde çizilip otoriteleri sarsılmayacak mı?

--- Tiz istifa edile

Türünden açıklamalarla, bedeli ağır olur türü, tehditlerle devlet yönetmek Başkanlık Sistemi için bile fazla gelebilecek davranışlar değil midir? Bu tür tercihler gelecek açısından kaygı oluşturmaz mı?

Evet, seçilmek kadar istifa etmek de normal bir durumdur. Ama istifaya zorlamak ayrı bir şeydir. Bu şu anda bir tür savunma gibi duruyor. İstifası istenen başkanlar üzerinden FETÖ`cülüğün partiye bulaşması engellenmek isteniyorsa bu yanlıştır. Yargıyı ve milleti aldatmaktır.

Ak Parti`nin FETÖ`nün büyümesindeki rolü apaçık ortadayken, şehirleri parsel parsel FETÖ`ye peşkeş çektikleri, itiraflarına yansımışken 6 Belediye başkanını harcamakla bu işin diyeti ödenmiş olmaz.

Hele de FETÖ`nün mağdur ettiği insanlar hala zindanlardayken, değil 6 Başkanı 600 başkanı bile istifaya zorlasanız yine de bu işin diyeti ödenmez.

FETÖ`cü devlet görevlileri tarafından kaçırılıp katledilen insanların çocukları halen babalarının, hiç değilse bir kabri olsun, diye çırpınıp duruyorsa, değil 6 Başkan, bütün meclis grubu bile istifa etse o çocukların bir damlacık gözyaşlarının bile diyeti etmez.

Hasılı kelam, temizliğe mağduriyetler giderilerek başlanılmalıdır. Yoksa Parsel Parsel veren gider, dönüm dönüm veren gelir. Damadı FETÖ`cü olan gider oğlu FETÖ`cü olan gelir…