• DOLAR 32.378
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.61
  • ...
Tam 3 yıl oldu surların karalığına zifirilik düşeli, tam üç yıl oldu yamyamlığın utancıyla surların beli büküleli. Dili olsa da konuşsa şu bin yıllık kara taşlar, bin yıl boyunca gördü mü acep böylesi vahşeti, böylesi hayvani serkeşliği?
 
Tam üç yıl oldu be Yasinim sen ve yarenlerin ‘Haydi Cennete Haydi Cennete` nidasına kapılıp Firdevs`e koşalı ve yeşil kuşlar Amed semalarını Yasin Suresiyle kuşatalı.
 
Tam üç yıl oldu en iyilerimizi, Hasanımız, Can Cumalimiz, Hüseyn Can ve Şehadet bakışlı Riyadımızı da alıp sen Refikul Alaya varalı be Ey Yasin.
 
Tam üç yıl oldu be Yasininim katıp kervana Turan Hocayı da siz hep beraber Amed Semalarında gülümseyeli ve Aytaç Aytaç diye davetiyeler yazalı.
 
Bir ağıt yak Yasinim,  bayrak olsun şu surlara
Bir dua kıl Ey Hasanım, merhem olsun yaralara
Akıt bir tutam gözyaşı Riyad Can, ibret olsun vicdanlara
Bir feryat kopar Hüseynim, sayha olsun şu azgınlara
Seslen nişanlı meleklere Turanım, Bedir kalksın kıyama
 
Üç Asra bedel üç yıl yaşadı ana yürekleri sessiz ağıtların gölgesinde. Üç yılda üç Asrın gam ve kederi vatan tuttu iffet abidesi eşlerin ve boynu bükük yetimlerin yüreğini.
 
Varsa eğer zamanın ve tarihin bir nebzecik bile vicdanı, bu vahşeti yaşatır asırlardan asırlara insanlığın uğradığı yamyamlığın vesikası diye apaçık ve utanç kitabesinin gölgesinde.
 
Konuş kara taşlı heybet abidesi Sur
Gördü mü yaşlı gözlerin böylesi vahşet
Dile gel de uyansın uyuyan millet
Dile gel de şehitlere kıl Şehadet
 
Siz gülümseye durun semalarında Amed`in ve işitin ayak seslerini size koşan yiğitlerin, yarenlerin. Yasinler yürüdükçe, size kıyanların ve onları sokaklara salanların korkusunu görün Amed sokaklarında.
 
Değil üç yıl üç asır bile kılamaz acımıza teselli ve unutturamaz zaman Yasince gidişin ve vahşetin çığlıklarını ve dindiremez asırlar, demiri de taşı da eritecek Hayber nidalı öfkemizi ve çözemez Yasinlerin yolunda kenetlenen ellerimizi.
 
Yasinim
Sure Sure Ayet Ayet adı kalplere
Namı cennete
Davası yüreklere kazınan yiğit kardeşim
 
Ey bu asrın ‘İman etmiş gençleri` Ey günah sağanağından rahmet mağarasına sığınan yiğit gençler ve ey Ashab-ı Kehfin, Habib-i Neccar`ın bu asırdaki kardeşleri, ey bu asırda omuzlarına vahşetin yüzünü ifşa etme yükü yüklenen ve  bu yükü canlarıyla taşıyan yiğitler Rahmet yağsın üzerinize ve selam olsun sizlere, tüm mekanlardan ve zamanlardan.