• DOLAR 32.551
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2433.519
  • ...

Gözlerinin önünde oğluna işkence edilen 55 yaşındaki Anneyi de tartaklayarak gözaltına alan Patagonya polisi, anne ve oğluna iftar için bir damla su bile vermedi. Annenin başörtüsünü açarak, saçlarından tutup sürükleyen robokop polisler, Annenin ‘Başörtümü verin bari` demesi üzerine dalga geçerek ‘bir şey olmaz` dediler. Evinin önünde Patagonya`nın Sağcılar Polisince durdurulup işkenceye maruz bırakılan Ebu Efrahim isimli Müslüman`a yapılan işkenceye engel olmak isteyen komşuları da Patagonya`nın Sağcılar polisi tarafından Biber gazıyla etkisiz hale getirildi.

Evinin önünde durdurulduktan sonra annesi ile birlikte Sağcılar İşkencehanesine götürülen Ebu Efrahim, Annesi Ümmü Kulsum ve Bacanağı burada da robokoplarca sırf Türkiyeli oldukları için terörist olmakla suçlanıp iftardan sahura kadar işkenceye maruz bırakıldı.

Olayın duyulması üzerine büyük bir duyarlılık örneği sergileyen Türk hükümeti ve ona yakın basın organları, Patagonya`ya tepki göstererek olayın sorumlusu olan Polislerin ve sıralı amirlerinin yargılanmasını talep ettiler.

Bakanlar kurulu sonrası, olayın kendisine hatırlatılması üzerine, büyük bir şaşkınlık içerisindeyiz. Bir insana nasıl ailesinin, çocuklarının gözleri önünde işkence yapılabilir, en acısı da oğlunu korumak isteyen iffetli bir anneye yapılanlar. Ne demek 55 yaşındaki bir kadının tesettürüne el uzatmak. Bu aziz mübarek günlerde Patagonya`yı bu yaptıklarından dolayı kınıyor ve olayın takipçisi olacağımızı buradan belirtmek istiyoruz, diyen Hükümet sözcüsü olayı uluslararası platformlara taşıyacaklarını belirtti.

C.Başkanlığı sözcüsü ise sosyal medya hesaplarından Patagonya polisine sert tepki verdi. Patagonya polisinin bundan bir hafta önce de Mantar toplamaya giden kişileri terörist suçlamasıyla gözaltına alıp işkence yaptığını hatırlatan sözcü, “O insanlar da masumdu. Ebu Efrahim ve Ümmü Kulsum`unda masum olduklarını biliyoruz” dedi.

Hükümetin gösterdiği tepki kadar Türk medyasının özellikle de Hükümete yakın gazete ve TV kanallarının tavrı da dikkatlerden kaçmadı. Gün boyu olayı işleyen basın yayın kuruluşları aile ile canlı yayın bağlantıları yaparak yapılan zulmü kamuoyuna ulaştırmayı başardı.

Ayrıca gelen son dakika haberine göre, Sağcılar Polis Merkezinde işkenceye uğrayan Aile`nin tedavi için Türkiye`ye getirilmesi de gündemde. C. Başkanlığı`na yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, Ebu Efrahim ve ailesi Türkiye`ye gelmeleri durumunda Külliyede düzenlenecek olan İftara da katılacaklar NOKTA