• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...

“Böyle adalet olmaz. Onun için, binlerce insan, on binlerce insan yandı. Ve bu insanlar ne yazık ki 5 yıl, 10 yıl, 15 yıl hapishanelerde çürüyen vatandaşlarımız var. Bunlar oldu. Şimdi bunların düzeltilme fırsatını yakaladık. İşte bunu iyi değerlendirmemiz lazım. Öyle olaylar vardır ki şer zannedersiniz onda hayır vardır. Öyleleri de vardır ki hayır zannedersiniz onda şer vardır. İşte 15 Temmuz bize böyle bir imkânı lütfetti.”

Alıntıladığım bu sözlerin sarf edildiği mekân, Beştepe.  Sözleri sarf eden ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Bu konuşmanın üzerinden yaklaşık 5 ay geçmiş durumda.

Cumhurbaşkanı, FETÖ zulmünü ifade ederken kullanıyor bu sözleri. Peki, kim bu zindanda çürümeye terk edilen FETÖ mağdurları?  Elbette ki; Hizbullah Cemaati`ne mensup Müslüman tutuklular, yani halis muhlis Yusufiler.

İnsan bir yukarıdaki sözlere bir de şu anki duruma bakınca hayretler içinde kalabilir. Düşünün bir kere ülkenin en yetkili kişisi, bu insanların zulme uğradıklarını kabul ediyor ve “Şimdi bunların düzeltilme fırsatını yakaladık.” demek suretiyle adeta resmi bir tavır ortaya koyuyor. Açıkça yapılan yanlışın farkında olduklarını belirtiyor ve düzeltme yapılacağına dair sinyaller veriyor.

Sonuç, aynı tas aynı Hamam. Yusufiler yine zindanda Müslümanca yaşam mücadelesinin, bedelini çekiyorlar. Kansere yakalanıyorlar. Dışarıda anne babaları, bir bir oğul hasretiyle gözü açık gidiyor.

 Belli ki yakalanan fırsat değerlendirilmemiş ya da 15 Temmuz`dan çıkarılması gereken dersler çıkarılmamış.

Cumhurbaşkanı`nın da dediği gibi ‘Böyle adalet olmaz`

Cumhurbaşkanı`nın da dediği gibi, binlerce insan, on binlerce insan yandı.

Cumhurbaşkanı`nın da dediği gibi, 10 yıl, 15 yıl hatta –Yarım asırdır- hapishanelerde çürüyen vatandaşlarımız var.

Cumhurbaşkanı`nın da dediği gibi “Şimdi bunların düzeltilme fırsatını yakaladık.”

O zaman hadi bu fırsatı iyi değerlendirelim. Tespitlerimiz sözde kalmasın. FETÖ ve 28 Şubat kurtlarının Dicle ve Fırat kıyısında kaptığı ana kuzularının yüreklerini kanatan o mel`un dişleri çekip atalım.

Yusufiler zindanlarda çürümeye devam ettiği müddetçe ‘Böyle adalet olmaz` sözü geçerliliğini koruyacak ve adaleti sağlamakla görevli kişiler için bir vebal olmaya devam edecektir.

Devletin en yetkilisi zulmü ifade ediyor ve bu zulmün izale edilmesi için bu güne kadar bir tek adım dahi atılmıyor.

O zaman buyurun hep beraber haykıralım şu kalkınmacılara ve diyelim ki; ‘Böyle adalet olmaz`