• DOLAR 32.589
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2499.378
  • ...

CHP’nin başı, son zamanlarda bir Helalleşme türküsüdür tutturmuş çığırıyor. Fakat kültürlerinde, kafa yapılarında helalleşme gibi bir mantık, bir ahlak olmadığı için onlarda tek kelimeyle eğreti duruyor. Yani son sözü başta söyleme gibi bir doğruculuk yapacak olursak diyebiliriz ki; CHP ve başı tek kelimeyle takiyye yapıyorlar.

Aslında samimi bile olsalar her gün yirmi dört saat toplumla, mağdur ettikleri kesimlerle, katlettikleri insanlarla helalleşseler bile bu helalleşmeyi tamamlamaya asırlar bile yetmez.

Bu ülkedeki zulümlerin, katliamların, istiklal mahkemelerinin, İslam ve Müslüman düşmanlığının, kafatası milliyetçiliğinin altında kanlı imzası olan bir partinin sadece bir seçim yatırımı olarak toplumla helalleşmeye kalkması asla samimi bir yaklaşım değildir.

CHP’nin, ideolojik olarak Kemalizm’i terk etmediği müddetçe toplumla, Müslümanlarla, Kürtlerle helalleşmesi mümkün değildir. Çünkü hem CHP’nin amblemi olan o 6 Ok hem de Kemalist felsefenin açılımı olan o 6 ilke var olduğu müddetçe helalleşme mümkün olmaz.

6 Okun ilkelerini biliyorsunuz… Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik, İnkılapçılık olarak ifade edilen bu altı ok aslında milletin sinesine saplanan ve tüm sorunların kaynağı olan oklardır.

Temelinde Laiklik gibi, Müslümanlar için felaket olan bir ok bulunan bir parti nasıl Müslümanlarla helalleşebilir ki? Böyle bir partinin iktidarında Din ile Devlet işlerinin ayrıştırıldığını düşünün. Başörtüsünü, sakalı, cübbeyi dini sembol olduğu gerekçesi ile Laikliğe aykırı bulup Devletten uzaklaştıran bir zihniyetin iktidarında nasıl bir başörtülü kadın öğretmelik yapabilir ki? 

Tarihe İkna odaları gibi bir utanç ile yazılan insanların yuvası olan CHP nasıl mağdur ettiği binlerce insanla helalleşebilir ki? İkna odalarının mucitlerinden Nur Serter’i alıp meclise taşıyan, İstiklal mahkemelerinde binlerce alimi dar ağaçlarında sallandıran CHP’nin bu zihniyetinden vazgeçtiğine dair bir emare var mı?

CHP’nin başı helalleşme diye ortada dolaşsa da tabanı, il ilçe yöneticileri, fondaş medyası büyük bir kinle hesaplaşmak için iktidar olmayı bekliyor.

Helalleşen insanın yaptıklarından pişmanlık duyması lazımdır. Peki, bu konuda güçlü bir pişmanlık sergiledi mi CHP?  Yaptıkları helalleşme değil seçim için takiyyedir.

Gelelim Kürtlerle helalleşme konusuna… Felsefesinde Milliyetçilik olan bir parti nasıl Kürtler için umut olabilir ki? CHP yaptığı Kürt katliamlarının kirinden, günahından arınmadan nasıl Kürtlerle helalleşebilir ki?

CHP’nin ve başının yaptığı takiyye karşısında Müslümanların uyanık olması elzemdir…