• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...

Hani derle ya; Kervan yolda düzülür, diye… İşte şu anda 1+1+6 olarak formüle edilen ittifakın hali tam da öyle. Ülkeyi yönetmeye adaylar ama bu konuda güven verici, ayakları yere basan hiçbir planları yok. Çünkü onları aynı planın içerisinde birleştirecek ortak bir paydaya sahip değiller. O yüzden de toplama ve zoraki bir birliktelik içerisinde hiçbiri diğerine güvenmiyor.

Bu güne kadar yaptıkları açıklamalara bakınca Erdoğan düşmanlığı ve FETÖ muhabbeti dışında hiçbir konuda kafalarının net olmadığı anlaşılıyor.

Özellikle FETÖ muhabbeti üzerinde durmak, bu konuya dikkat çekmek istiyorum. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra büyük oranda darbe alan FETÖ’cüler şu anda geleceğe dair hayaller kurmaya yeniden eski şaşaalı günlere dair rüyalar görmeye başladılar.

Özellikle yurt dışında yaşayan FETÖ’cüler bu konuda çok ümitvar görünüyorlar. Elbette bunun bir sebebi olmalı. Tamam, Erdoğan ya da AK Parti karşıtlığı üzerinde aynı saftalar ama bu böylesi bir beklenti için yeterli sebep olmasa gerek.

Çünkü birçok FETÖ’cü, Erdoğan gidecek biz geleceğiz, davulunu çalıyorlar. Onları buna iten temel sebeplerin başında ise başta CHP ve İYİ Parti olmak üzere ittifakı oluşturan partiler üzerindeki etkinlikleri ve içlerindeki adamları geliyor.

Görünen o ki; FETÖ arşivlerinde bu masanın kimi sakinlerine ait önemli kozlar var. Yoksa başta KHK’lılar ve tutuklu askeri öğrenciler olmak üzere birçok konuda FETÖ’ye bu kadar açık açık mesajlar verilmezdi. 

Dikkat ederseniz gündem belirleme konusunda FETÖ’nün sosyal medya silahşörleri ile 1+1+6 Masası sakinleri aynı davranışı sergileyerek beraberce yükleniyorlar.

Son günlerde muhalefetin bir kısmının kaşıdığı başta Suriyeliler olmak üzere yabancı düşmanlığı konusunda da topa giren FETÖ, kurdurduğu trol hesaplarla ortamı gererek 28 Şubat ittifakına malzeme sunuyor.

Kimi FETÖ’cülerin Suriyeli ya da Afgan’mış gibi hesaplar açıp Türkiye ve halkı hakkında olumsuz paylaşımlarda bulunmaları bir tür gerginlik oluşturup bu ittifaka alan açma çalışması olarak yansıyor.

Açıkça görülüyor ki; masa 1+1+6 olarak 8 ayrı parti ya da gruptan oluşuyor. Her birinin ayrı hedefleri var. Her birinin kapmak istediği ayrı yer ve konumlar var. Bu yüzden de eğer seçimi kazanacak olurlarsa çok büyük bir paylaşım kavgası yaşayacaklar.

Ama görünen o ki; Cumhurbaşkanı’nın 1+1+6 masasından çıkması durumunda en çok kazanan FETÖ olacaktır. ..

FETÖ buna hazır. Pusuya yatmış bekliyor. Bunu küçümsememek lazım…

Selam ve dua ile…