• DOLAR 32.548
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2438.136
  • ...

Millet ittifakı olarak adlandırılan başını CHP ve İYİ Parti’nin çektiği oluşum AK Parti’nin de yardımıyla her geçen gün daha da palazlanıp zemin bulmaya başladı.

6+1 formülüyle HDP’yi bagajdaymış gibi göstermeye çalışsalar da aslında direksiyonu HDP’ye teslim etmiş bu oluşumun tek ortak noktası Erdoğan düşmanlığı.

Bu güne kadar toplumun önüne ne olduğu bilinmeyen, kendilerinin bile tanımlamakta zorlandıkları ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ denen bir ucube dışında hiçbir somut öneri koyamayan bu benzemezler oluşumunun AK Parti karşısında güç kazanması onların başarısı değil AK Parti’nin yanlışlarının neticesidir.

Herkes kendince birçok yanlış tespit edebilir. Hepsi de doğru olabilir. Özellikle son zamanlardaki ekonomik sıkıntılar ve gündemdeki elektrik zamları çok önemli konular. Ama bence Türkiye’nin geleceğini karartmaya niyetli bu şer ittifakını, AK Parti’nin önüne geçiren iki temel yanlış var.

İlki MHP ile yaptığı ittifak. Bu ittifak ile AK Parti kendini bağlamış oldu. Bu ittifakın neticesinde şovenizmi çağrıştıracak söylemler geliştirildi. Bu da başta Kürtler olmak üzere toplumun büyük bir kesimiyle var olan bağları zayıflattı.

İkincisi ve bence en önemlisi ise Saltanat Çağrışımı oldu. AK Parti şu anda yola çıktığı sadeliğini yitirmenin bedelini ödüyor.

Bal tutanların parmaklarını yaladığı, en ufak bir eleştiride bulunanın kapının önüne konularak itibarsızlaştırıldığı bir sürece girilince ortaya Saltanat Çağrışımı çıkmış oldu. Acı söyleyen dostlar acılara sevk edildi.

Yüksek binalar, bölünmüş yollar, uzun köprüler ve diğer ihtişamlı taş toprak ve beton yığınları birer iftihar vesilesi olarak ‘İnsan’ olgusunun önüne geçtiler.

Geçmişinde tesettür mücadelesi olanlar adeta tesettür mankenlerine dönüştüler, liderlerin eşleri, kızları tesettür içinde şıklık ve israf yarışına girdiler.

Karşı mahalleyi memnun etmek için onların hoşuna gidecek tavizler verildi. Bu yapılırken bile Saltanat Çağrışımı kendini gösterdi. Örneğin Kemalizm’in simgesi olan AKM, milletin parasıyla ihtişamlı bir yapı olarak CHP zihniyetine ve milletin değerlerine saygısızlık eden sanat camiasına taviz babından hediye edildi.  AKM’nin övünülen mimari ihtişamı, tam bir Saltanat Çağrışımı olarak milletin duygularına kırgınlık ekti.

Bir tarafa Ayasofya hediye edilirken öte tarafa ise AKM hediye edildi.

Bu da AK Parti’nin omurgasını oluşturan Anadolu insanı ile arasındaki kimi köprülerin sel sularına kapılmasına vesile oldu. Ama öte taraftan hiçbir şey getirmedi.

Yazık olacak… Onca çabaya, ulaşılan onca başarıya yazık olacak… Kazanılmış onca hakka… Övünülen birçok değere gerçekten de yazık olacak.

Selam ve dua ile…