• DOLAR 32.601
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.627
  • ...

Ramazan Ayı, rahmet ve mağfiret ayı olması hasebiyle sonu Cennet’e varan bir ırmak gibi akıp gidiyor. Herkes amelince bu pak ırmaktan arınıp durularak payını alıyor. Allah Teâlâ’nın kitabında defalarca özelliklerini saydığı o münevver mekân, amellerimizle daha da bir mana kazanarak bizler için kendini hazırlıyor.

İşte Kitabullah’ın bir müjdesi;

“Allah mümin erkeklere de mümin kadınlara da ebedî kalmak üzere girecekleri, içinden ırmaklar akan cennetler vaad etti. Hem Adn cennetlerinde hoş hoş konaklar! Hepsinden âlâsı ise Allah’ın kendilerinden razı olmasıdır. İşte en büyük mutluluk, en büyük başarı budur.” (Tevbe/72)

Gelin Cennet ile ilgili, Cennet’e götüren yollar ile ilgili Hadis-i Şeriflere de kulak verelim.

“İstemeyenler dışında, ümmetimin tamamı cennete girer” buyurdu. Bunun üzerine:

–Ey Allah’ın elçisi, cennete girmeyi kim istemez ki? denildi. Peygamber Efendimiz:

“–Bana itaat edenler cennete girer, bana karşı gelenler cenneti istememiş demektir” buyurdu. (Buhari)

***

“Size cennetlikleri bildireyim mi? Onlar hem zayıf oldukları hem de halk tarafından zayıf görüldükleri için kimsenin önemsemediği ve fakat şöyle olacak diye yemin etseler, isteklerini Allah’ın gerçekleştireceği kimselerdir.

Size cehennemliklerin kimler olduğunu söyleyeyim mi? Katı kalpli, kaba, cimri ve kurularak yürüyen kibirli kimselerdir. (Buhari)

***

“Kim Allah'a ve elçisine iman eder, namazı kılar, zekâtı verir ve Ramazan’ı oruçlu geçirirse; ister Allah yolunda hicret etsin, isterse doğduğu yerde otursun; Allah'ın onu cennete koyması kendisi için bir haktır.”

"Ey Allah'ın Resulü bunu insanlara müjdelemeyelim mi?" diye sordular. Allah Resulü şöyle buyurdu:

"Cennette yüz derece vardır ki; Allah Teâlâ bunları Allah yolunda cihad edenler için hazırlamıştır. Her iki derece arasında gökle yer arası kadar mesafe vardır. Allah'tan istediğiniz zaman Firdevs'i isteyiniz. Muhakkak ki o, Cennet’in ortası ve en yüksek yeridir. Onun üstü Rahman’ın arşıdır ki cennet ırmakları oradan kaynar.”  (Buhari)

***

‘Cennet ehli cennete vardığı, cehennem ehli de cehenneme vardığında ölüm, alacalı bir koç suretinde getirilir. Cennetle cehennem arasında yatırılıp kesilir.

Sonra bir münadi:

−Ey Cennet ahalisi! Artık ölüm yoktur. Ey Cehennem ahalisi, artık ölüm yoktur diye nida eder. Bu hadise sebebiyle cennet ehlinin ferahı bir kat daha artar, cehennem ehlinin hüzün ve kederi ise bir kat daha artar’ (Buhari)

Rabbim bu mübarek vaktin hürmetine tüm Salih kullarını Cennet ile mükâfatlandırsın inşallah.

Biz günahkâr kullarına ise Ramazan Ayı’nın hürmetine af ve bağışlanma nasip eylesin. Cennet mekânımız olsun inşallah…

Selam ve Dua ile…