• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...

“Cennet'te Reyyan adında bir kapı vardır. Kıyamet gününde oruçlular oradan girerler. Oradan oruçlulardan başkası giremez. ‘Oruçlular nerede?’ denir de onlar kalkarlar. Onlardan başka hiç kimse oradan giremez. Girdiklerinde de o kapı kapanır. Artık o Reyyan kapısından, başka hiç kimse giremez” (Buhari, Müslim)

Oruçlarınız, dualarınız makbul, Bayramınız mübarek, mekânınız Reyyan olsun... Gönlünüze, yüreğinize mağfiret, evinize rahmet, ehl-i beytinize Cennet, göçüp gidenlerinize ebedi saadet yağsın ilahi cömertlikten sağanak sağanak...

Hatimleriniz rehber olup Cennet Cennet kuşatsın sizi altından ırmaklar akan Adn ülkesinde, Firdevs diyarında... Melekler okusun isminizi Arş-ı Âlâ kapılarında Ashab-ı Yemin kitabının şerefli sayfalarında.

Biri bin olsun zekatlarınızın, sadakalarınız, fitrelerinizin her bir kuruşu Dünya ve Ahiret zenginliğinin uçsuz bucaksız hayır deryalarında. Cennet kapıları sizin için yarışsın.

Şu mübarek Hadis-i Şerif'in müjdesi kuşatsın oruç ehlini, sadaka ehlini, secde ve cihad ehlini.

"Kim Allah yolunda iki çift sadaka verirse Cennet'in bütün kapılarından kendisine nida edilir. 'Ey Allah'ın kulu, bu kapıdan girmen senin için daha hayırlıdır' denir. Namaz ehli olan kişi namaz kapısından, Cihad ehli olan kişi cihad kapısından çağrılır. Oruç ehlinden olan kişi Reyyan kapısından çağrılır. Sadaka ehlinden olan kişi ise sadaka kapısından"

Ne mutlu ki; sırf Allah rızası için terk ettiniz yiyip içmeyi ve kazandınız kat kat mükâfatı ve Cenneti. Kimse bilmez ehl-i savm ne kazandı ve ne yüceliklere erişti... Bir Allah bilir ne verdiğini kerem pınarlarından salih kullarına nimet be nimet...

İşte muştu, işte kutlu haber Nebi'nin mübarek lisanından ehl-i Savm'ın yüreğine;

"Adem oğlunun her ameline kat kat sevap verilir. Her bir iyiliğe on katından yüz katına kadar sevap verilir. Allah-u Teâla şöyle buyurmaktadır; oruç hariç. Zira o Ben’im içindir ve onun mükafatını Ben vereceğim. Kişi şehvetini ve yemesini Ben’im için terk eder. Oruçlu için iki sevinç vardır. Biri iftarını açtığı andaki sevinç, diğeri de Rabbine kavuştuğu andaki sevinç. ..."

Rabbim ehl-i Reyyan'a Dünya'da sevinç, ukbada sevinç, Cennet'te sevinç nasip eylesin.

Bakın neler bekliyor ehl-i Reyyan’ı Kitabullah’ın ifadesiyle...

“Muhakkak ki Muttakiler Cennetlerde ve pınar başlarında olacaklardır. Onlara, "Girin oraya esenlikle, güven içinde" denilir. Biz, onların kalplerindeki kini söküp attık. Artık onlar sedirler üzerinde, kardeşler olarak karşılıklı otururlar. Onlara orada hiçbir yorgunluk dokunmaz, onlar oradan çıkarılacak da değillerdir.” (Hicr 45-48)

Nur olsun, bereket olsun, mübarek olsun cennetler ehl-i İmana, ehl-i Reyyan'a ehl-i Siyama... Ne mutlu Cennet'e eren, Allah katındaki gizlenmiş nimetlere ulaşan Salih kullara, mü'min canlara...

Evet Bayramınız mübarek, amelleriniz makbul, dünyanız verimli bir tarla, ahretiniz Cennet, Cennetiniz Reyyan olsun.

Amin diyen dillerinizi bu fakire de, bu garip muhacire de inşallah bir dua kılsın...

Selam ve dua ile...