• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...

Allah Teâlâ Ahzab Suresi ayet 21’de Peygamber’i (SAV) tanımlarken, Üsvetun Hasenetun, tabirini kullanıyor. En güzel örnek, en iyi özelliklerin sahibi, en iyi idol, gibi anlamlara gelen bu tabirin iyi anlaşılması için, bu güzel sıfatla mevsuf kılınan zatın hakkıyla tanınması gerekmektedir.

Tanımak için de okuyup öğrenmek ve anlamak gerekmektedir. İşte uluslar arası bir nitelik kazanmış olan Siyer Sınavı da böylesi mübarek bir hizmete aracılık etmektedir. Bu meyanda şunu diyebiliriz ki; Peygamber Sevdalıları tarafından hem geleneksel hem de uluslar arası bir hale getirilmiş olan Siyer Sınavı bir amaç değil, “hayırda yarışın” buyruğu uyarınca Peygamberimiz Hz. Muhammed’i tanımaya ve tanıtmaya yönelik kutsal bir araçtır.

Dün itibariyle Türkiye genelinde 10 binlerce Peygamber Sevdalısının katılımıyla gerçekleşen Siyer Sınavı’ndan sonra şimdi de sıra Avrupa genelinde yapılacak olan Siyer Sınavında.

Peygamber’e ve Siyerine dair konular her yerde önem arz eder. Ama Müslüman gençlerin kendilerine, hayatlarına yön verecek, örnek alacakları karakterler bulmakta zorlandıkları ülkelerde, Siyer hayati öneme haizdir.

Bu hayati gerçek ışığında hareket eden Avrupa Peygamber Sevdalıları da yıllardır Avrupa’nın Almanya, İsviçre, İtalya, Avusturya, Hollanda, Belçika, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerinde, onlarca şehir ve bölgede Siyer Sınavı gerçekleştiriyor.

Bu şekilde Ülke sınırlarını aşarak evrensel bir boyut kazanan Siyer Sınavı bu sene de Peygamber Sevdalısı vakıf ve derneklerin öncülüğünde gerçekleştirilecek.

Avrupa’5 Nisan 2020 Pazar Günü yapılacak Siyer Sınavı, Umre Ödüllü olacak. Avrupa Peygamber Sevdalıları bu yıl 3 katılımcıyı manevi iklimden yararlandırarak kitapta okunup öğrenilen yerlerin sınavda başarılı olacak katılımcılar tarafından yerinde görülmesini sağlayacak.

Bu şekilde başarılı katılımcıların hatıralarına Peygamberi coğrafyadan anılar katmak suretiyle, Siyeri hayata uyarlamak isteyen Peygamber Sevdalıları’nın bu davranışı her türlü takdire şayandır.

İnancım odur ki; Siyer’e sarılan Sırat-ül Müstakim’e sarılmıştır.

İnancım odur ki; Siyer’e tutunan Urvet-ül Vüska’ya tutunmuştur.

İnancım odur ki; Siyer’i öğrenen hayatı öğrenmiştir.

İnancım odur ki; Siyer’den pay alan Cennet’ten pay almıştır.

İnancım odur ki; Siyer’i anlayan Kur’an-ı Kerim’i de anlamıştır.

O yüzden ben de kendi payıma, Avrupa’da yaşayan tüm Müslümanları 5 Nisan 2020 10.30’da yapılacak olan Siyer Sınavı’na katılmaya davet ediyorum…

Selam ve Dua ile…