• DOLAR 32.552
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2426.69
  • ...

Yazı yazmak için bilgisayarın başına oturduğumda, aklımda olan iki-üç konudan hangisini tercih edeyim diye düşünürken gözüm ve gönlüm kitaplıktaki Riyazüs Salihin’e aktı. Nicedir Hadis Kitabı okumadığım gerçeğini tokat gibi yüzümde hissettim. 

Aslında bu yazıyı hadislerin kıymetini idrak etme babında Riyazüs  Salihin’de geçen hadisleri işlemek suretiyle kendime yazıyorum. Diler ve kerem ederseniz siz de okuyun inşallah.

Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) kulak verelim…

‘Muhakkak ki Allah sizin bedenlerinize ve suretlerinize bakmaz. Amelleriniz ve kalplerinize bakar’  (Müslim)

‘Kişinin cemaatle kıldığı namaz, işyerinde ve evinde kıldığı namazdan yirmi küsur derece daha üstündür. Zira bir kimse güzelce abdest alır, sonrada sadece namaz kılma maksadıyla camiye gelirse, camiye girinceye kadar ki her adımı sebebiyle bir derece yükseltilir ve bir günahı silinir. Camiye girince de namaz için orada olduğu müddetçe namazda gibidir. Sizden biri namaz kıldığı yerde durduğu, kimseye eziyet vermediği ve abdestini bozmadığı müddetçe melekler, Allah’ım ona rahmet et, Allah’ım onu bağışla, Allah’ım, onun tövbesini kabul et, diye dua ederler’ (Buhari ve Müslim)

“Allah, gündüz günah işleyen kimsenin tövbesini kabul etmek için geceleyin rahmet elini açarak tövbeleri kabul eder, gece günah işleyen kimsenin tövbesini kabul etmek için gündüz rahmet elini açarak günahları bağışlar, güneş battığı yerden doğuncaya kadar (yani kıyamete) kadar bu böylece devam eder gider” (Müslim)

‘Âdemoğlunun bir vadi dolusu altını olsa bir vadi daha ister, onun ağzını topraktan başka bir şey doldurmaz. Allah tövbe edenin tövbesini kabul eder.” (Buhârî)

“Müminin durumuna gerçekten hayret edilir. Zira her durumu onun için hayır sebebidir, bu özellik sadece müminlerde bulunur. Çünkü sevinecek olsa şükreder bu onun için hayırdır, başına bir bela gelse sabreder bu da onun için bir hayırdır.” (Müslim)

“Herhangi bir Müslüman’ın başına gelen yorgunluk, hastalık, tasa, keder, sıkıntı ve gamdan ayağına batan dikene kadar her şeyi Allah, Müslüman’ın hata ve günahlarının bağışlanmasına sebep kılar.” (Buhârî)

“Güçlü kimse insanları güreşte yenen kimse değil, öfkelendiği zaman kendine hâkim olan kimsedir.” (Buhârî)

“Ey insanlar düşmanla karşılaşmayı arzu etmeyin. Allah’tan afiyet dileyiniz, fakat düşmanla karşılaşınca da sabrediniz ve biliniz ki; cennet kılıçların gölgesi altındadır. Ey kitabı indiren, bulutları gökyüzünde gezdiren, İslâm’a karşı olan düşman ordularını darmadağın eden Allah’ım, şu düşmanları perişan eyle ve onlara karşı bize yardım et.” (Buhârî ve Müslim)

 Selma ve Dua ile…