• DOLAR 32.417
  • EURO 35.535
  • ALTIN 2324.821
  • ...

Milli Eğitim Bakanlığı bir müfredat taslağı askıya çıkardı. Biz toplum olarak ona bakıp eksikliklerini, yanlışlıklarını görüp doğruları neyse onu önerelim diye...

O zaman gelin anneler, kardeşler, abiler, ablalar çözüm üretelim. Mesela sen Fatma Bacı, kaç çocuğun okula gidiyor? Ya da sen Zehra Kardeş çocuklarının eğitiminden memnun musun? Sen Hacer Bacı çocuklarını okula gönderirken gözün arkada kalıyor mu? Öğretmenlerin çocuklarına okulda anne babalık ediyor mu?

Bunun gibi daha onlarca çözüm bekleyen sorunuz varsa ve bunlara dair çözüm önerilerinizle birlikte mufredat.meb.gov.tr adresine girin ve önerilerinizi eleştirilerinizi yazın.

Biz her gün çocuğumuzun elinden tutup onu ellerimizle okula teslim ediyoruz. Ve muhakkak olumsuz sayılabilecek şeylerle karşılaşıyoruz. Ya da karşılaştığımız güzel şeylerin daha da güzel olması için öneriler sunabiliriz. Aklımıza gelenleri buraya yazalım sonra sizin de aklınıza gelenlerle birlikte yukarda yazdığım web adresine yazalım.

Önerilerimizden bazıları:

- Öncelikle çocuklarımızı, kendi çocukları gibi görecek, onlarla birebir ilgilenecek dini değerlerine bağlı öğretmen yetiştirmek için yoğun bir ‘öğretmen eğitim programı` uygulanmalıdır.

- Çocuklarımıza ilkokuldan itibaren temel dini bilgilerin öğretilmesini istiyoruz. Çünkü çocuklarımızın bu ilk yıllarında aldıkları temel bilgiler ömür boyu hafızalarına kazınacaktır.

- İlkokul dahil olmak üzere biz velilerin öğretmen seçme tercihi olmalıdır. O öğretmenleri önceden tanıma fırsatımız olacak ve ona göre çocuklarımızı oraya verme kararımızı verebilmeliyiz. Yani öğretmenlik gibi bir mesleğe adım atanların her yönden buna hazır olması için bunun gibi onların da kendilerine dizayn verecekleri sınamaları olmalıdır. Yani öğretmenlik seçkin bir meslek haline getirilebilmelidir.

- Ortaokula giden erkek veya kız çocuklarımız vardır. Bu çocuklarımızın okullarının ayrı olmasını istiyoruz.

- Kız çocuklarımızın derslerine onlara örnek olacak tesettürlü bayan öğretmenlerin, erkek çocuklarımızın dersine de güzel ahlakları ile öne çıkan erkek öğretmenlerin girmesini istiyoruz.

- Hepimiz Müslüman olduğumuzu söylüyor ve yaşantımızın da buna göre olması gerektiğine inanıyoruz. O halde çocuklarımızın ders kitaplarında İslam`a ve Müslümanlara aykırı hiç bir şey olmamalıdır. Mesela İmam Hatip 7.sınıf İngilizce kitabında ahlaksız bir popçunun resminin verilmesi ne ile izah edilebilir?

- Ders kitaplarında hiç bir ırkın öne çıkarılarak zikredilmesini istemiyoruz. Bu ayrıştırmayı çağrıştıracak hiç bir söylem kitaplarda yer almamalıdır.

Yeri geldikçe bu önerilerimizi sizinle bu köşeden paylaşmaya devam edeceğiz inşallah. Vesselam 

Yazarın Diğer Yazıları