• DOLAR 32.558
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2428.435
  • ...

Savcıya Not Bırakan Adam!

-Devlet erkinden bir yetkiliye çatmanın ceremesi de çekilmez babından halk arasında şöyle bir sözler vardı eskiden; “Devlete selam vermek iki(2) yıldan başlar!”

“Devlet memurunun düğmesini koparmak 6 aydır!”

Tabii bizim gibi normal vatandaşlar kaç zamandır “Eski Türkiye” kavramına ram olduğumuz için bu tarz söylemlerin de geçmişte kaldığını zannediyoruz.

Oysa gün içinde karşılaştığımız bazı olaylar ne devlet zihniyetinin ne de devlet erkindeki (bazı) yöneticilerin değişmediğini gösteriyor.

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşanan olay da bunun bir ispatı.

Basına düşen habere göre Ünye’nin Cumhuriyet Savcılarından biri arabasını yanlış bir yere park etmiş.

Komşularından biri de oldukça kibar ve nazikçe şu notu yazarak arabasının sileceğinin altına bırakmış:

"Arabayı bıraktığınız alan yol girişidir, bilgilerinize" 

Ne olmuşsa bundan sonra olmuş. Notu yazan S. Uysal isimli vatandaş bir polis baskınıyla evinden alınarak ifadeye götürülmüş.

Savcılık ifadesinden sonra salınmış.

Bu vatandaşın, bıraktığı bir not yüzünden polis maharetiyle karakolluk olmasından sonra savcılığa çıkarılması yukarıda bahsi geçen sözleri doğrular nitelikte.

Yani kişi es kaza bir devlet görevlisine kişisel ilişkileri nedeniyle dahi çatmış olsa “Devlete karşı suç işlemiş gibi” sert bir müdahale görmüş olacak.

Her ne kadar Adalet bakanı bu savcı ile ilgili soruşturma açılmasına izin verse ve Ordu Başsavcılığı bu konuda basına bir açıklama yapmış olsa da vatandaşın aklındaki “Devlet memuruna (Hakim-savcı-polis-asker…)bulaşmamalı!” düşüncesini ortadan kaldırmış değiller.

-Cemil Çiçek De Demirtaş’a Tahliye İstedi!

Bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, AİHM ve AYM’nin Demirtaş ve Kavala kararlarının uygulanması gerektiğini kaydetmiş, Demirtaş için de bazı güzellemeler yapmıştı.

Sosyal Medyadan gelen yoğun tepkiler Arınç’ın bu çıkışı kuruldan istifa etmesiyle neticelenmişti.

Şimdi Arınç’ın kaldığı yerden eline sazı alan aynı kurulun üyesi Cemil Çiçek de Demirtaş ve Enis Berberoğlu için aynı taleplerde bulunuyor.

Yüksek İstişare Kurulundaki üyelerin ardı sıra aynı açıklamaları yapmaları yakın gelecekte bu yönde bazı gelişmelerin yaşanacağına işaret ediyor.

Gerek Uluslararası baskılar gerekse de açıklanması beklenen yeni reform paketlerinin getirilerinden biri de Demirtaş-Kavala ve Berberoğlu ile ilgili yeni kararlar verilebilir

Kısacası Cemil Çiçek’in de bu konuda “Tahliye” beyanını arz etmesi devletin “Erdoğan’a rağmen!” farklı kararları desteklediği anlamına mı geliyor? Sorusu reform paketleri açıklanınca anlaşılacaktır.

-Kuzey Suriye’de Sular Çok Isındı!

“El Bab'ta ÖSO kontrol noktasına saldırı: 6 Muhalif asker öldü, 4'ü yaralı,

Azez’de bombalı saldırı, 4 ölü 21 yaralı var!

PYD güçleri Haseke’deki Baas birliğine saldırdı, 1 asker öldü…”

Son günlerde hemen her haber ajansında Kuzey Suriye ile ilgili bir saldırı bir ölüm haberi okumak mümkün.

PYD/PKK’nin Türkiye’ye sızma girişimleri ayrı bir konu olarak dururken, bir taraftan SMO(ÖSO)’ya bir taraftan Baas güçlerine ve diğer yandan da peşmergeyle çekişmede olan PYD/PKK’nin bunca tehlikeli atraksiyonları kimi yorumcunun “Eceli gelen…” sözünü hatırlatmasına yol açsa da olayın bir başka boyutu olduğu söylenebilir.

Biden (ve McGurk döneminin başlamasıyla birlikte “Özerklik” sözlerinin perçinleşeceğini düşünen PYD/PKK, ABD’nin tam desteğini almak için sahada ne denli güçlü olduğunu(!) göstermeye çalışıyor.