• DOLAR 32.566
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2432.943
  • ...

-Demirtaş’a Açılan Dava Leipzig Davası Mı?

Nihayet yıllar sonra 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili hazırlanan iddianameye asıl sorumlular olarak bilinen Demirtaş ve HDP’nin üst yönetimi dahil edildi.

Geciken bu müdahale üzerine HDP/KCK’da sular ısınmaya başladı. Bu iddianameye tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, iddianameyi Hitler’in özenle proje ettiği Leipzig Davasına benzetti..

Sancar benzetmeyi şöyle yapıyor:

“Aklıma ilk 1933 tarihinde yaşanan Alman Reichstag yangını geldi. Hitler şansölye olmuştu ve genel seçim kararı almıştı. Genel seçim ortamında diğer partileri susturmak için oyunlar tezgahladılar. Alman Parlamentosu binası 27 Şubat akşamı ateşe verildi, yakıldı. Ertesi gün operasyonlar başladı.

Hitler ve kadroları bu yangını komünistlerin çıkardığını iddia ettiler. Kendilerine yakın bir parti hariç bütün diğer partilerin seçim çalışmalarını yasakladılar. Daha sonra da bir dava açıldı. Leipzig kentinde görüldü bu dava. Tarihi bir davadır, dünya kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim (Dimitrov) üzerinden yürütüldü bu dava; işte bu iddianamesi kabul edilen 6-8 Ekim protestoları yargılamalarını abartısız Leipzig Davası’na benzetebiliriz. Leipzig Davası, Hitler’in diktatörlüğe giderken kullandığı en önemli araçtı, en önemli bahaneydi.”

İlginçtir ki Sancar 6-8 Ekim olaylarının bir proje olduğunu ve iktidar tarafından organize edildiğini söylemeye çalışıyor.

İnsan merak ediyor;

-O halde vatandaşı sokağa çağırıp Yasin Börü ve arkadaşları gibi nice insanın vahşice katledilmesine sebep olan Demirtaş ve ekibi İktidar adına mı bunu yaptılar.

-Eğer 6-8 Ekim olayları, Devlet istihbaratının organizesi ile gerçekleşmişse bu durumda Demirtaş ve HDP MKYK’sı tümüyle devletin istihbaratına çalışıyorlar şeklinde anlam çıkmaz mı?

-Oysa bilinen bir gerçek ki 6-8 Ekim olaylarının fitili Kandil’deki KCK yöneticilerinden önce İmralı’dan ateşlendi. Bu durumda Sancar işi büyütüp Öcalan ve KCK’nin MİT’e çalıştıklarını mı ima ediyor yoksa!?

Hitler, ekibiyle yangın olayını organize etmiş olabilir ancak 6-8 Ekim Olayları ekranlar önünde yapılan çağrıyla başlayan bir süreçtir. Sancar’ın bildiği başka sırlar varsa bunları açıklaması elzemdir!

-Whatsapp İntihar Mı Ediyor?

Facebook’un yan kuruluşlarından biri olan Whatsapp’ın bazı ülkelerdeki kullanıcı verilerini paylaşma kararı başlatması bu firmanın bir anda erimesine yol açtı.

Birçok kullanıcı hızlı bir şekilde Telegram-Signal-Bip…gibi platformlara geçiş yaptı.

Watsapın özellikle Üçüncü Dünya Ülkelerini kapsayan ‘Verileri Paylaşma’ kararı başlı başına ciddi bir problem.

Bununla birlikte insanlar Watsap’ın ne kadar hisse senedi ve ne kadar müşteri kaybettiği konusuna odaklanmışken sorulmayan birkaç soru var.

Mesela; Trump'la iş birliği yapan İngiliz şirket Cambridge Analytica'nın, seçim kampanyası sırasında Facebook kullanıcılarının verilerini yasa dışı yollardan aldığı ortaya çıkmış, bu da Facebook gibi sosyal medya platformlarının subliminal çalışmalarla seçimlere ciddi müdahaleler yapabildikleri ortaya çıkmıştı.

Watsaptaki yazışma ve konuşma verilerinin yasal olarak kullanıcı izniyle başka platformlara satılması ya da verilmesinin arkasında insanların en gizili sırlarının paylaşılması bulunmaktadır. Acaba bu sırlar nerelerde, nasıl kullanılacak?

Bir diğer endişe de Siyonist İşgal Rejminin Watsap konusundaki hakimiyetidir.

Bilindiği gibi Siyonistler dünyadaki haberleşme platformlarının yaklaşık %60’na ulaşabilecek teknoloji hırsızlığına sahip bulunuyor.

Birkaç yıl önce Türkiye’den Kudüs ziyaretine giden bazı Müslümanlara, Siyonistler bazı yazışmalarından bahsederek ‘Senin her şeyini biliyoruz!’ mesajını vermişlerdi.

Watsap’ın Siyonistlere, sızıntı yapıp bilgi çalmasından dolayı dava açtığı da ayrı bir gerçek. Kısacası Watsap, Siyonist istihbarat karşısında aciz kaldığını itiraf etmişken buna bir çözüm de bulamamıştır.

Bu donelerden sonra Watsap’ın, kasasındaki verileri başka platformlarla paylaşma çabasının altında

  1. Ya bir özgüven
  2. Ya bir intihar
  3. Ya stratejik bir hamle
  4. Ya da başka platformların ön plana bilinçli olarak çıkarılma gayesi bulunmaktadır.

Her ne olursa olsun Watsap tekeli kırılmalı ancak bütün Platformların ‘Devlet istihbaratları için’ Ali babanın çiftliği gibi olduğu da unutulmamalıdır.