• DOLAR 32.598
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2438.467
  • ...

İlginç Kareler; HDP Aklı- Alevilik Dini(!) – Kürd Açılımı

-Akıl Oyunları

Yüce Allah (c.c.) insanoğluna akıl denen büyük nimeti bir ayrıcalık olarak verirken bunun yerinde kullanılması gerektiğini ‘Akıl etmez misiniz!’ uyarısıyla sık sık gündem yapar.

Her gün birbirinden ilginç o kadar olay ve haberle karşılaşılıyor ki!

İnsan, bazısının verilen bu büyük akıl nimetiyle kendini nasıl rezil ettiğini seyredip ‘Aklımızla alay mı ediyor!’ diye sormadan edemiyor.

Bu tür haberlerden birine HDP’nin Grup Başkanvekili Meral Danış’ın TBMM’deki konuşmasında rastlandı. Danış oldukça teatral bir performansla şöyle diyor:

"Sevgili Türk halkı, sevgili Türkiye halkı, HDP'nin vallahi de billahi de bu ülkeyi bölme gibi bir niyeti yok. HDP bu ülkeye barışı, kardeşliği, huzuru, eşitliği getirmek için mücadele ediyor...”

Bu konuşması için öncelikle ağzını zemzemle yıkaması sonra yemin kefareti ödemesi gerek demesin kimse. O konu da apayrı mevzu. Din’le alay edip ona cephe açmak sonra dini, siyasetine meze yapmak ancak HDP ve benzeri yapıların işi olabilir.

“Benden sonrası kıyamet!” diyen bir anlayışın ‘Barış ve kardeşlik’ konusundaki tiratlarını herkes bilmekte. Bu tirat aklın kendini rezil etmesinin bir diğer örneğidir.

-Alevilik Bir Din Mi?

Hristiyan Batı Dünyası için bir Müslümanın din değiştirip Hristiyan olması ya da İslam dairesinden çıkması büyük bir zafer kabul edilir.

Bu kişi ister İslam’ı yaşayan biri olsun isterse sadece adı Müslüman olsun onlar için çok da fark etmez.

Avrupa’da yerleşmiş Müslüman kimlikli insanlara yönelik misyonerlik çalışmaları öteden beri devam eden bir gerçek. Bu konuda ne yazık ki kendilerine çalışma zemini buldukları iki kesim Aleviler ile PKK’nin bir kısmıdır.

Daha önce Avrupa’da bazı Alevi gruplarının Hristiyanlaştığı gündeme gelmişti. Şimdi ise yeni bir merhaleye geçilmiş olacak ki ALEVİLİĞE bir din olarak resmi statü verilmeye çalışılıyor.

Bunun ilk örneklerine İBB’nin bastırdığı bir kitapçıktaki fotoğrafta rastlanmıştı.

Kitapçıkta; Hıristiyan Papaz, Yahudi Haham, İslamiyet’i temsilen bir hoca, yanlarında da Alevileri temsilen bir (Dede) vardı. Alevilik de, Yahudilik, Hıristiyanlık, İslamiyet gibi bir dindir algısı veriliyordu.

Bu kitapçığın basımından 1 ay sonra, İsviçre’deki bir kantonun meclisinde Alevi toplumunun İslamiyet’in içinde olmadığı kabul edildi. 

Şimdi de Almanya’da bir eyalet Aleviliği başlı başına bir din olarak kabul etti.

Anlaşılan o ki bu kararlar birbiriyle ilintili ve planlı hesapların ürünüdürler.

-Yeni Bir Kürd Açılımı Mı?

Perinçek bu konunun fitilini “Öcalan TV’ye çıkarılacak!” diyerek ateşlemişti.

Ardı sıra yapılan yorumlar dağdaki PKK varlığının azalması ve HDP’nin sahada göç kaybetmesine paralel olarak yeni bir KÜRD AÇILIMI yapılacağına işaret ediyordu.

Bu yorumlar yapılırken ince bir siyasi çalışmayla yeni bir Kürd partisi kuruldu.

Gelişmeler sürerken Sabahattin Önkibar, kendi Youtube kanalında “Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli’yi yeni bir Kürt açılımı noktasında ikna etti. Şaşırmayın; önümüzdeki haftalar ve aylar içinde Türkiye yeni bir açılım ile karşı karşıya olacak ve MHP lideri de bizzat bu açılımın merkezinde olacak” iddiasında bulundu.

AK Parti’den kopuşlarla oylarının başka partilere geçmesinin ardından CHP ve İYİ Parti’den de kopuşların yaşanması ve en son yeni bir Kürd Partisinin kurulması için adeta teşviklerin yapılması… tüm bunlar gösteriyor ki olası ‘Yeni bir KÜRD AÇILIMI’ Kürd’lerin haklarının iade edilmesinden çok bazı partilerin oylarının bölünmesi amacıyla yapılan siyasi bir manevradan öteye geçmeyecektir.

Oysa KÜRD’lerin oylarını pazara kadar değil mezara kadar kazanmanın tek yolu; KÜRD’LERİN yüz yıldan uzun bir süredir talep ettikleri ANADİL’DE eğitim ve anayasal güvence gibi en doğal haklarının tesliminden geçer.