• DOLAR 32.516
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2428.624
  • ...

Yüce Allah Nelere Kadir Nelere!

Uzun bir dönem Anchorman olarak çıktığı Tv kanalından Mütedeyyin halkın değerleriyle uğraşmasıyla tanınan Fatih Portakal, İzmir'de şahid olduğu depremde yaşadıklarını anlatırken ilginç ifadeler kullandı.

Deprem esnasında İzmir'de bulunan Fatih Portakal depremin ardından yayınladığı videoda "Bu kadar şiddetli bir deprem yaşamadım, görmedim şu ana kadar" deyip ekledi;

"Olduğumuz yere çömeldik; ama sallantı durmadı bir türlü. İçimden şöyle dedim 'yaradan bitir artık şunu. Şu anda Seferihisar'da elektrik yok"

Portakal çömelmiş ‘Yaradan’ diyor. Ne garip değil mi yüce Allah! demiyor, Rabbim demiyor. Yaradan diyor.

Bu ifade ilginç geldi. Çünkü “Allah” demek “Rabbim” demek apayrı manalar ifade ediyor.

Oysa Yaradan ayrı manada. Yaradan Allah’tır elbette! Ancak bu ifade tarzı genellikle Deistlerin kullanım tarzıdır.

-ABD’de Seçim Sonrası Hazırlığı

ABD halkı seçimlerinden sonrasına hazırlanıyor.

Nasıl mı?

Ekonominin güçleneceği, ABD’nin ultra süper güç olma hayaliyle değil, silahlanma yarışı ve mağazaların camını çerçevelerini korumaya almalarıyla hazırlık yapıyorlar.

Halkta ciddi anlamda korku var çünkü ülke genelinde vatandaşın satın aldığı kayıtlı 350 milyon silah var.

Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arasında (Ulusalcılarla Küreselciler arasında mı deseydik) yaşanan seçim gerginliği neredeyse tüm uzmanlar tarafından ittifakla; seçim sonrasında iç savaşa kadar gidebilecek yeni bir dönemin başlangıcı olacak.

Anketlerde %7 oranla önde olan Biden da seçilse Trump da seçilse fark etmez ABD çok büyük karışacak!

-HÜDA PAR ile CHP’nin Tavırları;

Bir arkadaş depremzedeleri ziyaret eden HÜDA PAR ile CHP’lilerin görüntülerini paylaştı.

Bir tarafta Hüda Par ekibi hastane odasında bir yaralının etrafında hepsi de el pençe divan durmuşlar. Hastayı saygıyla dinliyorlar.

Bir de CHP’li Özgür Özel’in enkaz altından çıkarılan bir depremzedeyi ziyaretinde sergilediği davranışlar ibretamizdi. Özel, iki eli arkasında hesap sorar gibi duruyor. Belki de bu depremzedenin birilerini suçlamasını bekliyor. Bilinmez ama bu vücut dili bu duruş CHP’nin vatandaşa üstten bakan dilini yansıtıyor.  

-Cadılığa Bak!

Muzır neşriyatın doğum yeri olan ABD’de sözümona kutlanan bir etkinlik var;”Halloween/ Cadılar Bayramı” diye. Her yıl Kasım Ayı başında yapılan sözde kutlamalarda insanlar maskaralık yapıp garip garip giyiniyorlar. 

Bu etkinlik son yıllarda maalesef Türkiye’de de görülmeye başladı. Dün Antalya’da bugün İstanbul Bebek’te bir ultra lüks villada “Cadılar Bayramı kutlaması(!) yapıldı.

Vatandaş İzmir’de yaşanan deprem dolayısıyla destek mesajları yayınlarken, yardım kuruluşları depremzedelere çay çorba dağıtırken bu kalburüstü kesimin vurdumduymazlığı pes ettirdi.

Bu kesime bir tepki de tiyatrocu Gürgen Öz’den geldi.

Öz, İzmir'deki depremde çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği günlerde 'Cadılar Bayramı'nı kutlayanlar(!) için;

 "İzmir'de deprem oldu, bunun matemini tutarken ertesi günü Instagram'da bir sürü paylaşım... Hani kendi bayramınız olsa bir derece gam yemeyeceğim.  Amerika'nın bir şeyine özenip, cadı gibi giyinip böyle partilere gitmeler, onun bayramını kutlamalar falan. Ama buraya çok uyar çünkü bizde cadı çok, çok cadı var, cadılık çok bizde" ifadelerini kullanarak çok güzel bir noktaya değinmiş oldu. Cadı çok cadılık daha çok eyvallah!