• DOLAR 32.567
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2417.02
  • ...

Fransa’da kısaca BHL denilen Yahudi asıllı Levy “Yeni filozof” ve ünlü düşünür diye takdim edilir. Bunun yanında yazar ve TV programcısı unvanları da var ama bunlar sönük kalır. Uluslararası basın ve medya organları onu gün be gün ‘Filozof’ diye tanıtıp yüceltir.

İnsanlığın küresel çapta bir düşünüre ihtiyacı olduğu bir gerçek ama acaba BHL bu ünü hak ediyor mu?

Bir dönem Türkiye’de yayın yapan Yeni Yüzyıl Gazetesinde haftada bir yazılar yazan BHL, için “Angaje Aydın” tarifi yapılır.

Nitekim o da kendini J.P Sartre, Camus gibi angaje aydın olarak takdim eder.

BHL’yi önemli kılan, fikirleri ve eylemleridir. BHL 20.yy’daki tüm 'izm'lerle (faşizm, anti-semitizm, totaliterizm, terörizm gibi) kavgası olduğunu belirtir.

Kendini ezilenlerin yanında, izm’lerin ve dikta rejimlerin karşısında diye anlatır.

Fransa’da “Yeni Entellektüeller” hareketinin liderlerinden biri olan ‘Derin’ entellektüel BHL’nin çok ilginç fikirleri ve çalışmaları bulunuyor.

Daha önce Noah Harari hakkında yapmış olduğumuz tespit BHL için de geçerli.

Yani belli bazı odaklar, tüm insanlığa hitap edecek birilerini pudralıyor, cilalıyor sonra sahneye sürüp bir güzel parlatıyorlar. Tabii bu kişi her ne hikmetse devamlı Yahudi kökenli oluyor.

‘İşte insanlık için doğru, adil ve yerinde iki çift laf edecek biri!’ diye lanse ediyorlar.

Söylediklerine ve yaptıklarına bakıldığında BHL’nin de bu türden biri olduğu anlaşılıyor.

BHL’nin birkaç icraatına bakmakta fayda var:

-  Lévy, Libya’nın işgalinden önce Netanyahu’ya “Konsey’in israil’i tanımaya hazır olduğuna” dair mesajı ilettiğini bildirmiş ve kurulacak yeni rejimin Siyonist İşgal rejimi de dahil “demokratik” rejimlerle iyi ilişkiler kurmaya hazır olduğunu söylemiş.

-Kaddafi’yi diktatörlükle suçlayıp Clinton, Cameron ve Sarkozy’i onu devirmek için harekete geçirmeye çalıştığını itiraf eden BHL, geçen ay Libya-Misrata’ya gitmiş, bu ziyaret Libya’da tartışmalara yol açmıştı. BHL, diktatör dediği Kaddafi’nin yerine Hafter’i getirmeye çalışan koalisyonun aktif elemanı olarak Libya konusunda mekik dokumaya devam ediyor.

- İlkel bir dini şovenizmin esiri olan BHL, bugüne kadar işgalci siyonistlerin her politikasını desteklemiş. Lübnan işgalini, Gazze saldırısını, insanlık dışı Gazze ambargosunu her fırsatta yerinde bulduğunu söyleyerek Batı Kamuoyu vicdanında bu zulümleri meşrulaştırma görevi üstlenir.

-Siyonist işgal rejiminin hesabına geldiği için ABD'nin Irak işgaline destek verdi. Sözüm ona Angaje aydın bir milyon Irak’lının katledilmesini kınamadı.

-Siyonist işgal rejiminin eli kanlı ordusunun “Dünyanın en etik ordusu olduğunu” iddia etti.

-Elysee Sarayına Sarkozy’nin davetlisi olarak gelen Kaddafi’ye “Diktatör” diye söylenmiş.(Yani Sadece gideceği belli olanlara diktatör denildiği göz önüne alındığında BHL’nin büyük plandan haberi vardı denilebilir.)

-Aynı BHL, rahmetli Mursi için de diktatör demiş aleyhinde propaganda yapmış, Batı’lı ülkeleri İhvan’a karşı müdahaleye davet etmiş… Nihayette Sisi diktası hâkim olduğunda sessizliğe gömülmüş, gerçek diktatörün hiçbir icraatını dile getirmemiş.

- Cannes film festivalinde kendi filminin gösterimine Özgür Suriye Ordusu bayrağını yüzüne sarmış iki kişiyle birlikte katılır.

- 2014'teki Kobani sürecinde Kobani'de 10 gün kadar kalır, PKK-PYD’yi öven açıklamalar yapar ve o süreçte “Kürdistan'ın 2 yıl içerisinde kurulacağını” iddia eder.

-Bugünlerde Belarus’ta baş gösteren eylemlerde muhalefeti desteklemiş ve iktidarın gözaltına almasından korkup kaçan muhalefet liderini bizatihi Litvanya’ya giderek karşılamış, ‘Demokratik dünyanın bu lidere sahip çıkması gerektiğini’ belirtmiş.

Bu hareketliliğe bakınca normal bir entelektüel gibi davranmayan BHL’nin daha çok belli hedefler adına bir militan duyarlılığıyla ‘KOŞTURDUĞU’ anlaşılıyor. Bundan dolayı birçok platformda “MOSSAD Ajanı” damgası yemiş biridir.

Ancak faaliyetlerine bakıldığında onun normal ajanlığın ötesinde bir misyonu olduğu söylense abartılmış olmaz.