• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...

Bir sistemin değişmesi için büyük bir olayın geçekleşmesi gerekir.

Son 200 yıla damgasını vuran Kapitalizmin sonuna gelindiği söyleniyor. Bunu söyleyen Kapitalist sermaye sahipleri ve ekonomistler.

Davos’un önemini daha önce yazmıştık. Davos kısacası; Gelecek ile ilgili tasarıların ifşa platformu demek!

George Soros “1 Şubat 1999’daki Davos Zirvesinde bugünleri anlatırcasına konuşuyordu;

“Büyük sıfırlama bugün için zor görünüyor ama 20 yıl sonra bir güç değişimi olabilir. Bunu anlamak bugünden zor, bilinmeyen beklenmeyen bir kaos ortamı büyük sıfırlamanın önünü açacaktır. Devletler bu sistemin içinde olmak zorunda kalacak, karşı çıkanların belki de sınırları değişecektir.”

Bunu meşhu “Kontrollü Kaos” teorisi şeklinde anlayabiliriz.

Büyük Sıfırlama söylemi bugünlerde en çok konuşulan konulardan biri

Davos’un kurucu başkanı Klaus Schwab Haziran ayı başında yaptığı açıklamada şöyle demişti:

 “Yeni bir dünya bizi bekliyor tek bir dünyaya sahip olduğumuz için hata yapma lüksümüz yok! Yapılan hatalardan ders çıkarıp küresel bir felaket olmaması için çalışıyoruz.

Kovid-19 iklim değişikliğinin geldiği boyutu gösterdi. Birçok küresel değişiklik karşısında daha dayanıklı daha eşit kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomiler ve toplumlar inşa etmeliyiz. Artık büyük sıfırlama zamanı geldi. Büyük sıfırlama çok daha adil, güçlü bir gelecek için yeni sosyal sistemi inşa edeceğiz”

Aynı günlerde Prens Charles da büyük sıfırlama zamanının geldiğini belirtiyordu.

Kapitalizmin artık yamalarla kurtulamayacağını bunun yerine yeni bir sisteme geçişin gerekli olduğu şeklinde “Great Reset – Büyük Sıfırlama” söylemini kullandı

Anlaşılan o ki; Ocak 2021 yılındaki Davos Zirvesi Büyük Sıfırlamanın açıklanacağı çok önemli bir zirve olacak.

Ancak burada kimin Büyük Sıfırlamayı yapacağı ve sonrasında kimin planlarının yürürlüğe konulacağı tartışmaları başlıyor.

ABD derin devletinin yanına Kraliçesini alarak bir güce karşı savaştıkları görülüyor. Bu güç de AİLE denilen Küresel Sermayenin temel kontrol mekanizması.

  1. Soros’un 21 yıl önce ilan ettiği Büyük Sıfırlamaya çok az kalmışken merak edilen sorulardan biri de; Sıfırlama sonrasında hesabı yapılan yeni dünyanın nasıl olacağı konusudur.

Daha açık yazarsak iki taraf ne vaat ediyor?

Ulusalcılar kısaca, yeni sistemde de eskiyi vaat ediyorlar denilebilir. Yani Kapitalist ekonomik sistemin devamı  DOLAR’ın belirleyici para birimi olarak varlığını koruması ve Ulus Devletlerin güçlenmeleri.

Küreselci yapı ise yeni bir sistemin şart olduğunu, bu sıfırlamadan sonra “Big Data –Büyük Veri” tabanlı yeni sistemde insanlığın azami kontrolü için “Yapay Zeka’nın” başrolde olacağı yeni bir dönem başlatmak istiyorlar.

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair’in işaret ettiği gibi tıbbi veriler için “Dijital Kimlik Sistemine geçilmesi” gerektiğine inanıyorlar.

Yine eski İngiltere Başbakanı T. Gordon’un virüsle mücadele için ‘Tek Dünya Hükümeti’ kurulması gerektiği yönündeki söylemini gerçekleştirmek istiyorlar.

Bununla da; Kapitalizm sonrası “KÜRESELİZM” döneminde Kamu’nun daha fazla hakim olduğu ve Nat Rothschild’in deyimiyle “KÜRESEL SOSYALİZM”in uygulanmasını istiyorlar. Ancak bu yanıltıcı olmasın hedefleri devletlerin daha merkezi idaresi değil, yapay zekanın idaresinde kendi denetimlerindeki mutlak “KONTROL SİSTEMİDİR

Aradan 21 yıl geçti ve 2020’nin başında ortaya çıka(rtıl)an Koronavirüs, gelinen noktada 196 ülkenin 10 trilyon $ harcamasını ve 119’nun IMF önünde kuyruğa geçmesini sağladı.

Şimdi iki büyük güç Sıfırlama ile meşgul olup bir yandan birbirleriyle çatışırken bir yandan da yeni sistemin MANİFESTOSUNU devletlere ve büyük şirketlere bir şekilde imzalatmak için yarışıyorlar.

İki tarafın da hesaba katmadığı tek gerçek;

İnsanı, varlığı ve yaratılış kanunlarını başıboş bırakmayan Rabb-ül Alemindir. O’nun gücünü, kudretini, azametini ve insanlığa çizdiği sınırları hesap etmiyorlar!