• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...

Gençlik, insanlığın yarını ve toplumların geleceğidir. Tarih boyunca gençliğin ‘gücü, dinamizmi, aktivasyonu ve ufku’ güç sahiplerinin dikkatini çekmiştir. Kimi gençleri kendi iktidarı için elinde tutmak istemiş kimi de gençliği kendi iktidarı için bir engel olarak görmüştür. Zamanla gençlik ‘siyasi, iktisadi, askeri, sosyal ve legal/illegal örgütlü’ her oluşum, yapı, kurum ve kuruluşun ilgisini celp etmiştir. Gençlikle ilgili herkes bir şeyler yapma, konuşma veya onlar adına hareket etme, onlardan bir şekilde yararlanma yoluna gitmiştir.

Gençlikle ilgili kim ne düşünüyor, ne yapıyor ve hangi doneler doğrultusunda hareket ediyor? Soruları elbette cevabını bulmalı ve hayata yansıması irdelenmeli, takip edilmelidir. Gençlik ve gençliğin yarınları adına yapılan her doğru ve meşru çalışma elbette önemlidir. Gençlikle ilgili düşünce, proje ve çalışmalar ‘değerler, ahlak, katkı, yapabilirlik ve verim’ yönüyle kabul edilebilir, reddedilebilir ve itiraz edilebilir.  

Forbes Dergisi’nin 2011’den beri başlattığı ‘30 Altı 30’ ödülleri bu sene ülkemizde de Gençlik Spor Bakanlığı işbirliğiyle yapıldı. Bu fikir ve organizasyonun temel amacı spor, sanat, eğitim, girişimcilik, medya, finans, hukuk ve müzik gibi çeşitli sektörlerde başarılarıyla öne çıkan 30 yaş altı gençliği başarı ve farkındalık yönüyle takdir ve teşvik etmektir. Dünya çapında ünlü bir dergi ve Gençlik Spor Bakanlığı işbirliğiyle yapılan bu ödül töreni gençler arasında etki oluşturacaktır.

Başarı ve farkındalık alanı olarak ödüllendirilen gençler, diğer gençler için bir idol veya rol model olarak gösterilecek ve görülecektir. Elbette herkesin bir yaşam, kabul ve takdir hakkı vardır.  Buna bir itirazımız yoktur. İtirazımız Müslüman bir coğrafyada ve ‘dindar(!)’ bir nesil vurgusu yapan bir iktidarda müzik adı altında Aleyna Tilki’ye Türkiye’nin fark yaratan gençliği içinde ödül verilmiş olmasıdır. Burada ‘fark yaratmak’tan kasıt önemlidir.

Farkındalık oluşturmak ‘değerler, ahlak, katkı, yapabilirlik ve verim’ üzerinden değerlendirilmiş ve bu ödül verilmişse bu kabul edilemez! Hayır, birileri biz farkındalık oluşturmaktan Aleyna Tilki ve başka isimlerin gençlerimiz üzerinde oluşturduğu ahlaki erozyonu, cinsiyet eşitliği saçmalığı, satanist kabulü ve pedofilli algısını kast ediyoruz, derse bu çok vahim bir durumdur.

Forbes’in öncülük ettiği ’30 Altı 30’ ödüllerinin olumlu katkı ve yansımaları yönüyle konuşulması ülke gençliği adına daha iyi olurdu; ama Forbes ’30 Altı 30’ yazdığınızda her site konuyu ödülün verildiği bir isim, gelen tepkiler ve Bakanlığın kendini aklama açıklamasıyla karşınıza çıkarıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, her ne kadar ödül verdiği isimler içinde Aleyna Tilki’nin olmadığını söylese de ödül töreninde "… öne çıkmış, lider konumuna gelmiş gençlerimizin başarıları…” ibaresi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’ndan başkasına ait değildi.

Pedofili özendiren ve Satanist işaretler yapan biri de de o törende ödüle layık görülen isimlerdense biz de deriz ki:

Bir işe vesile/sebep olmak da o işi yapmak gibidir.

Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Yusuf ARİFOĞLU